Sinop yine rekor kırdı: Kurban Bayramı tatilinde 1 milyon turist ağırladı 

Türkiye’nin en mutlu şehri olarak bilinen Sinop, bu sene de turist konusunda rekor kırdı. Şehir, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde Sinop, 1 milyon turist ağırladı. Kentin konaklama tesislerinde yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldı. 

SEYAHAT 31.07.2021, 13:14 01.08.2021, 09:18
Sinop yine rekor kırdı: Kurban Bayramı tatilinde 1 milyon turist ağırladı 

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre ülkenin en mutlu insanlarının yaşadığı Sinop, yine ülke rekoru kırdı. Turist sayısı beklentisini her sene artıran ve sık sık 1 milyon turistin üzerine çıkan şehir temiz denizi, bozulmamış tarihi dokusu ve uzun sahilleri ile 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde turist rekoru kırdı. Yerli ve yabancı turistleri ağırlayan şehirde iğne atsanız yere düşmedi. 





Bodrum ile yarışıyor 

Kente 450 bin araç giriş yaptı. Konaklama tesislerinin tümünde yer kalmadı. Pandemi döneminde yıpranan esnafın yüzü de bu sayede gülmüş oldu.  

Sinop sahilleri hem yapısı hem de uzunluğu ile denizi de berraklığı ve temizliği ile Bodrum sahillerini aratmıyor. Denizin, kumun ve güneşin tadını Karadeniz’de çıkarmak isteyen turistlerin ilk tercihi, bu şehir oluyor.  

Bir sene içinde 1 milyon turist ağırlamayı bekleyen esnaf da şehrin güzelliği ile bu beklentiye yalnızca 9 günlük tatilde ulaşmış oldu. 





“1 milyon turist sınırını da aştık” 

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Süren: “Sinop olarak 2021 senesi içinde 1 milyon turist hedefliyorduk. Karadeniz’in inci gerdanlığı, Türkiye’nin kaptan köşkü şehrimiz bu hedefe yalnızca 9 günlük bayram tatilinde ulaştı. Şehrimize ilgi o kadar yoğundu ki 1 milyon turisti de geçtiğimizi söyleyebilirim. İlimize giren araç sayısı 450 bin civarında oldu. Yalnızca merkez değil ilçelerimizde birlikte hedefimizi aştık.” 





Medeniyetlerin izlerini taşıyan antik şehir 

Süren: “Bu kadar büyük ilginin sebepleri çok fazla. Binlerce yıllık tarihe, tüm medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan şehrimiz adeta bir antik şehit. Ayrıca Selçuklu şehri olması da ayrı bir özellik. Denizi, kumu, sahilleri ile de tatil bölgeleri ile yarışır derecede. Doğası ve havası oldukça temiz.” 



Yorumlar (0)