'Şeytan Kalesi'ne ilgi büyük

Ardahan'a bağlı Çıldır ilçesinde bulunan Karaçay Kanyonu'nda, kayalıkların zirvesinde konumlanan tarihi 'Şeytan Kalesi' ziyaretçi akınına uğruyor.

SEYAHAT 14.07.2022, 00:37 14.07.2022, 17:03
'Şeytan Kalesi'ne ilgi büyük

Bu yılki Kurban Bayramı tatilinin dokuz gün olmasını fırsat bilen yurttaşlar memleketlerine gelerek tatillerini burada geçiriyor.

Bölgenin en önde gelen turizm yerlerinden Ani Ören Yeri, Çıldır Gölü gibi yerleri dolaşan yurttaşlar, Yıldırımtepe köyü dolaylarındaki 'Şeytan Kalesi'ne de yoğun ilgi gösteriyor.

Ziyaretçiler, Urartular zamanında inşa edildiği öngörülen kalenin zirvesine doğru yürüyerek yaklaşık olarak yarım saatte ulaşabiliyor.

Benzersiz manzarası ve doğasıyla göz dolduran kale, bu sıralar etrafında açan rengarenk çiçeklerle de ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor.

"Gerçek anlamda harika bir yapı"

Kaleyi ziyarette bulunan Muhammet Bulut adlı yurttaş, basın mensuplarına, kalenin adını birkaç defa duyduğunu ve her zaman görmek istediği yerler arasında bulunduğunu ifade etti.

Kurban Bayramı tatilinde memleketi olan Kars'a geldiğini ve bölgedeki tarihi mekanları gezdiğini aktaran Bulut, "Bayram tatilini geçirmek için geldik, dokuz günlük tatilini memleketimde geçirmek istedim. Bu sayede de görmediğimiz yerleri de görebildik. Ben buralara ilk defa geliyorum, Şeytan Kalesi'nden birkaç yıl evvel haberdar olmuştum, gerçek anlamda harika bir yapı. Dünyanın her ülkesinden insanların buralara gelip görmesi gerekiyor." sözlerini sarf etti.







Yorumlar (0)