Şehirlerarası salla yolculuk dönemi başladı 

Bursa ve Balıkesir il sınırları arasından akan çay, vatandaşlar için yeni bir “şehirlerarası yolu” oluşturdu. Bursa Büyükorhan ve Balıkesir Dursunbey ilçeleri sakinleri, şehirlerin arasındaki Aliova çayını salla geçerek yolculuk ediyorlar. 

SEYAHAT 31.10.2021, 11:04 01.11.2021, 09:33
Şehirlerarası salla yolculuk dönemi başladı 

Bursa’nın Büyükorhan ve Balıksir’in Dursunbey ilçe sınırlarının arasından geçen Aliova çayı, vatandaşların sal ile şehirlerarası yolculuk yapmalarına olanak sağlıyor. İki ilçenin köyleri arasından akan çay sayesinde kolayca seyahat edebilen vatandaşlar, şimdilik ilkel malzemelerle yaptıkları salları kullanıyorlar. Bölgede bulunan doğal güzelliklerden etkilenen turistler için oldukça yeni bir deneyim olan salla yolculuk ise tamamen ücretsiz ve yüzde 100 manzara garantili. 



Aliova’nın manzarası vatandaşları etkiliyor 

Köy sakinler, sınırlarından akan çaylar için oldukça mutlu olduklarını ifade ediyor: “Bursa ve Balıkesir sınırlarında bulunan Aliova çayını geçmek için sal ürettik. Sonrasında bu iş bir taşımacılık oldu. Yolculuk ücretsiz. Herkes buradan sal alarak karşıya geçiş yapabilir. Bu iş, gören herkesin hoşuna gidiyor. 4 kişi kapasiteli olan salımız sayesinde artık insanlar suda yürüyerek karşıya geçmek zorunda kalmıyor.” 

Yorumlar (0)