Şehir keşmekeşinden kaçmak isteyenler için Kelebekler Vadisi

Kelebekler Vadisi, sadece Türkiye'de değil dünyada da eşi benzeri olmayan bir kamp yeri ve herkesin hayatında bir kere bile olsa bu deneyimi yaşaması gerekir.

SEYAHAT 19.11.2019, 10:08 20.11.2019, 17:20
Şehir keşmekeşinden kaçmak isteyenler için Kelebekler Vadisi

Türkiye'nin en ünlü vadisi olan Kelebekler Vadisi, Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunmaktadır. Bu bölgeye sadece su ile erişilebiliyor ve 86.000 metrekarelik bir alana sahiptir. Endemik turuncu, siyah ve  beyaz renkli Jersey Kaplanı da dahil olmak üzere yaklaşık 100 kelebek türüne ev sahipliği de yapıyor. Bu kelebeklerin güzelliğini tam olarak yaşamak ve doğa rezervinin unutulmaz resimlerini çekmek için Kelebekler Vadisi'ndeki şelalelere gitmeniz gerekiyor. Sayısız parkur, sahilden şelalelere kadar kusursuz güzellikteki manzaralar arasında kıvrılıyor. Bunlardan birini seçerek, bitki ve çiçeklerin kokulu aromaları arasında şelalelere ulaşabilirsiniz. Yol boyunca canlı bir bulut oluşturan pek çok parlak renkli kelebekleri göreceksiniz. 

Ölüdeniz'in kaderinden korumak için önlemler alındı 

350 metre yüksekliğindeki kanyon duvarından akan şelale, sonunda lavanta çiçekli ve göz kamaştırıcı ağaçları sulayan nazik bir nehir haline geliyor. Türkiye, vadiyi, kelebekleri ve yerel florayı korumak için 1987'de burayı koruma altına aldı ve daha çok bilinen komşusu Ölüdeniz'in yani 5 km kuzeyindeki sahil beldesinin kaderinden koruyan bir ayrım oldu.

Aklınıza gelebilecek her türlü bitki burada yetişiyor

Buna karşılık, Anadolu Turizm Geliştirme Kooperatifi 1981 yılında Faralya köylülerinden Kelebek Vadisi'ni satın alarak 1984 yılında turizme açtı. Üç yıl sonra, devlet, vadiyi ulusal bir koruma alanı olarak gördüğünde, kooperatif binaların inşasını yasakladı. Bugün, sadece çadır ve bungalovlara izin veriliyor ve  ticari olarak büyümeyi engelliyorlar. Zeytin, nar, limon, portakal, üzüm, ceviz, şeftali, kayısı, palmiye, zakkum ve defne gibi bitkilerin hepsi burada yetiştiriliyor.

Yıldızları izlemek istiyorsanız burayı ziyaret etmelisiniz

Nisan ve Kasım ayları arasında gezginlerden oluşan gruplar, vadiye iner ve gün boyu müzik yaparken bir yandan da gün batımını yoga yaparak karşılar. Kısacası, Kelebekler Vadisi, yıldızların altında bir gece geçirmek isteyenlere aittir. Kıyı şeridinin ötesinde, kendilerini zayıf ve neredeyse dikey ipler ile kaldıracak kadar cesur olanlar, kanyonun arka duvarından fışkıran şelaleye tırmanabilir veya vadinin  muhteşem manzarasına karşı Faralya köyüne halat atabilir. 

Şehir hayatından uzaklaşmak için mükemmel bir yer

Bazıları için, Kelebekler Vadisi, birkaç hafta veya bir ay boyunca şehir hayatından kaçmak için inzivaya çekildikleri bir yer olabilir ve diğerleri için de zamanın farklı aktığı yere bir ziyaret olarak da görülebilir. olarak da görülebilir. Hayatın bütün zorluklarından uzaklaşmak ve bunu da lüks bir yerde değil de doğanın bütün güzellikleriyle iç içe geçirerek yapmak istiyorsanız Kelebekler Vadisi tam olarak size göre. Dünyanın herhangi bir yerinde olabilirsiniz ama bu çağda, Kelebek Vadisi'nin bir benzerini görmeniz neredeyse imkansız.


 

Yorumlar (0)