Sarıalan Yaylası'nda bahar renkleri

Bolu'da bulunan Sarıalan Yaylası'nda rengarenk açan kır çiçekleri ve menderesler ahenk oluşturuyor.

SEYAHAT 23.05.2023, 23:00
Sarıalan Yaylası'nda bahar renkleri

Şehir merkezine 26 kilometre mesafedeki yaylada yer alan, kıvrımlı yapılarıyla bölgeye görsel bir güzellik katan menderesler sağanak yağışlar ve karların erimesinin akabinde suyla doldu.

Mendereslerin çevresindeki düzlüklerde ise yayladaki eşsiz manzaraya ahenk katan mor, beyaz ve sarı renklerdeki çiçekler açtı.

İlkbaharın gelmesiyle birlikte Sarıalan Yaylası'na hakim olan kartpostallık manzaralar havadan görüntülendi.



"Doğanın kalbi Bolu'dur"

Bolu Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, basın mensuplarına, kentin ülkemizdeki 15 marka şehirden biri olduğunu dile getirdi.

İlin 'doğanın kalbi' olarak isimlendirildiğine dikkat çeken Doğanay, "170 trekking yolu, 370 kadar yayla, 14 doğal göl ve 147 gölet bulunuyor. Toplam 2 bin 933 kilometre uzunluğunda yürüyüş yolları var. Bunlara ek olarak keşfedilmeye hazır yedi şelalemiz de mevcut." şeklinde konuştu.

Doğanay, kentin karmaşa ve stresinden sıkılan, evlatlarını bitkiyle, toprakla bir araya getirmek isteyenlerin kenti tercih etmesi gerektiğinin altını çizerek, "'Buraya gelin zihninizi tazeleyin, buraya gelin kalbinizi tazeleyin.' diyoruz. Sloganımız budur. 'Doğanın kalbi Bolu'dur.' derken biz bunu dile getiriyoruz." sözlerini sarf etti. 

Öğretmen Nimet Semiz Çam ise Bolu'daki yaylaların açan çiçeklerle apayrı bir güzelliğe büründüğünü, yakınlarıyla birlikte fotoğraf çekmek için sıklıkla yaylalara gittiğini aktardı.

Yorumlar (0)