Salda Gölü’nün Beyaz Adalar bölgesine kısıtlama geldi!

Burdur’un Yeşilova ilçesine yaklaşık 16 kilometrelik bir mesafede bulunan Salda Gölü’nde pandemi nedeniyle yeni kararlar alındı. Gölün dikkat çeken alanı Beyaz Adalar’a yıllık ziyaretçi kotası getirildi. Buna göre bölgeye, yılda en fazla 570 bin ziyaretçi alınacak.

SEYAHAT 21.03.2021, 15:39 22.03.2021, 09:56
Salda Gölü’nün Beyaz Adalar bölgesine kısıtlama geldi!

Burdur il merkezine yaklaşık 76 kilometre uzaklıkta yer alan ve Yeşilova ilçesine ise 16 kilometre mesafede bulunan Salda Gölü, her yıl ciddi anlamda ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. "Türkiye'nin Maldivleri" olarak dikkat çeken ve özellikle Beyaz Adalar bölgesiyle ilgi toplayan büyülü mekanda, ziyaretçi kısıtlanmasının uygulanmasına karar verildi. Turkuaz renkteki suyu ve bembeyaz renkteki kumu bulunan kumsalıyla ilgi çeken büyülü gölde bulunan Beyaz Adalar’a, bundan böyle yılda 570 bin ziyaretçi kabul edilecek.

Ziyaretçi kısıtlaması geldi

Alanda aynı anda en fazla 540 kişi ziyaretçinin bulunabileceği de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından verilen kararla alındı. Hassas alan olarak belirlenen Salda Gölü Beyaz Adalar’a, gölün doğal dokusuna uygun olacak bir şeklide seyir terasları ile beraber ahşap yürüyüş yolları da yapılacak. Ayrıca gölde büyük sorun olan otopark durumu için ise, gölün 2 kilometre uzağındaki bir sit alanına otopark yapılacak.

Gelecek nesillere aktarılacak

Daha önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından plajı kullanma ve sigara içme gibi yasakların da geldiği Salda Gölü için, NASA’nın da ilgilendiği ortaya çıkmıştı. Gölün korunması için geliştirilen bu kısıtlamalarla beraber, gelecek kuşaklara da gölün kalması ve aktarılması hedefleniyor.

Yorumlar (3)
Atiye şahin ertas 3 yıl önce
Görüntüler sahane
Atiye6507 3 yıl önce
Görüntü tarih