Saklıkent Kanyonu’nda macera ve sağlık dolu bir mola!

Muğla’ya yaklaşık 177 kilometre uzaklıkta yer alan ve tatil beldesi Fethiye ve Seydikemer’e bağlı olan Saklıkent Kanyonu; hızlıca akan buz gibi suyu, şifa dolu çamur banyosu ve adrenalin severler için rafting seçeneğiyle ziyaretçilerini bekliyor.

SEYAHAT 31.01.2021, 12:02 31.01.2021, 17:33
Saklıkent Kanyonu’nda macera ve sağlık dolu bir mola!

Muğla il merkezine 177 kilometre uzaklıkta yer alan ve Seydikemer ilçesinin ise 22 kilometre güneyinde kalan Saklıkent Milli Parkı, devasa büyüklüğü ve büyülü manzarasıyla ziyaretçilerini bekliyor. Orman Bakanlığı tarafından da daha önce işletilen Saklıkent Kanyonu ya da Saklıkent Milli Parkı, özellikle yaz aylarında sıcaktan kaçma isteyenlerin ferahlayabileceği doğal bir mekan olarak dikkatleri çekiyor. 18 kilometre uzunluğunda bulunan milli park, 200 metrelik dik yamaçlar arasında bulunuyor.

Yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor

Hızlıca akan ve buz gibi bir su üzerinde ipe tutunarak karşı tarafına geçilebilen parkta, muhteşem bir doğa manzarası içerisinde yürüyüş zevki yaşanıyor. Dört mevsim boyunca yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilebilen Saklıkent Kanyonu, özellikle yaz aylarındaki bunaltıcı sıcaklarda tercih ediliyor. Fethiye’ye 46 kilometre ve Kaş’a 82 kilometre uzaklıkta yer alan Saklıkent Milli Parkı, bölgenin en çok turist tarafından ziyaret edilen noktalarından bir tanesi olarak dikkat çekiyor.



1996 yılında ‘milli park’ statüsüne kavuşan Saklıkent, 1988 yılında Çoban Ekrem Uçar tarafından keşfedildi. Daha önce kimsenin bilmediği park, çoban tarafından kaya kültelerinin arasından buz gibi akan su ve doğa manzarası sayesinde fark edilmiş. 2014 yılından bu yana ise Seydikemer Belediyesi’ne bağlı olan Milli parka gelmek isteyenlerin yanına, buz gibi ve hızlıca akan sudan geçmek için deniz ayakkabısı bulundurmaları tavsiye ediliyor. Milli parka bulunan restoran sayesinde doğa manzarası içerisinde harika bir yemek yenilebilirken, alışveriş yapılabilen yerlerden ise hatıralık eşyalar alınabiliyor.

Engebeli yollarda, dikkatli gezilmesi gerekiyor

Yakınında Gizlikent Şelalesi ve Tlos Antik Kenti de bulunan Saklıkent Kanyonu’nun daha ilerisine gitme cesareti bulunursa, engebeli yolların ardından minik bir şelale ile karşılaşılabiliyor. Kimi zaman yürüme bölgelerinde gökyüzünün görünmediği ve engebe ile karşılaşılabilen parkta, herhangi bir kaza yaşanmaması adına dikkatli bir gezinti yapılması gerekiyor. Bölgeye mini cipler kiralanarak da ulaşılabilirken, şehir merkezlerinden saat başı kalkan dolmuşlar vesilesiyle de ulaşılabiliyor.

Yorumlar (0)