'Sakin şehir' unvanlı ilçenin saklı cenneti

Artvin'in 'sakin şehir' unvanına sahip ilçesi Şavşat'taki Karagöl-Sahara Milli Parkı, eşsiz kış manzaralarıyla konuklarını bekliyor.

SEYAHAT 30.12.2021, 22:18 31.12.2021, 18:05
'Sakin şehir' unvanlı ilçenin saklı cenneti

İtalya'nın Milano şehrinde, 21-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Cittaslow 2015 Genel Kurulu'nda 'en sakin şehir' unvanı alan ilçenin en önde gelen turizm destinasyon merkezi olarak gösterilen Karagöl-Sahara Milli Parkı, kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Toplamda 3.251 hektarlık bir büyüklüğe sahip olup Sahara Yaylası ve Karagöl olmak kaydıyla iki farklı kısımdan meydana gelen milli park, kar yağışının ardından oluşan eşsiz manzaralarıyla herkesi kendine hayran ediyor.

Zengin fauna ve florasıyla yılın her dönemi güzellikler sergileyen doğanın korunması amacıyla 1994'te milli park statüsü verilen Karagöl-Sahara Milli Parkı, kış aylarında kamp alanları, foto safari ve trekking parkurlarıyla kentin gürültü ve stresinden uzak, doğayla iç içe zaman geçirmek isteyenlerin yoğun rağbet gösterdiği konumlardan biri olarak öne çıkıyor.

Buzla kaplı Karagöl büyülüyor

Milli park hudutları içerisinde ilçe merkezine 25 kilometre mesafede bulunan Karagöl, ladin, çam ve köknar ağaçları arasında kalp biçimindeki görüntüsü ile kış mevsiminde de benzersiz görüntüler ortaya koyuyor.

Karla kaplı bitki örtüsü, buzla kaplanmış göl yüzeyi ile misafirlerine masalsı bir ortam sunan Karagöl, fotoğraf ve doğa tutkunlarının kış aylarında da vazgeçilmezi durumunda.

Milli parktaki Sahara Yaylası da karlar altında kalan yayla evleri, çam ve ladin ağaçlarıyla kaplanmış doğasıyla görülmeye değer manzaralara ev sahipliği yapıyor.





























Yorumlar (0)