Sakin şehir ‘Halfeti’ de turizm hareketliliği: hedef 1 milyon!

Şanlıurfa’ya 122 kilometrelik bir mesafede bulunan ve Güneydoğu’nun bozkırlı havasının ortasında bir sahil kasabası görünümüyle dikkat çeken Halfeti, yeni turizm sezonuna hazırlanıyor. Büyülü mekanda 2021 yılının turist sayısı, 1 milyon olarak hedefleniyor.

SEYAHAT 22.03.2021, 11:06 23.03.2021, 10:41
Sakin şehir ‘Halfeti’ de turizm hareketliliği: hedef 1 milyon!

Şanlıurfa il merkezine yaklaşık 122 kilometre uzaklıkta bulunan ve 2013 yılında Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi’nn aldığı kararla ‘sakin şehir’ ağına dahil edilen Halfeti ilçesi, özellikle bahar ve yaz aylarında uğrak bir mekan olarak dikkat çekiyor. Fırat Nehri’ne kıyısı olan ve bir kısmı Birecik Barajı sularının altında kalan Halfeti, adeta doğal bir sahil kenti havasıyla ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

Hedef 1 milyon turist

Bahar aylarının gelmesiyle beraber doğal güzelliği de belirginleşen Halfeti’de yaz sezonu için turizm hareketlenmesi başladı.  Salgın nedeniyle geçen yıl ziyaretçi sayısı azalan büyülü kentte bu yıl, 1 milyon turist gelmesi hedefleniyor. Tarihi güzellikleri içinde barındıran ve mistik bir yapıya sahip olan Halfeti’nin bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış Rumkale kenti, uzaktan görülüyor. İlçenin sular altında kalmış batık kenti ise tekne turlarıyla gezilebilirken, su altındaki Ulu Cami de dikkatleri çekiyor.

2019 yıından bu yana turist sayısında zirveyi gördü

Daha önce 4 sezon boyunca “Karagül” adlı dizinin çekimlerine de ev sahipliği yapmasıyla popülerliği artan büyülü kent, diziye de adını veren ve sadece Halfeti’de yetişen ‘Karagül’ bitkisi ile de dikkat çekiyor. Salgının ‘düşük riskli’ kategorisinde bulunan Halfeti, özellikle hafta sonları bol bol gezilen bir mekan oldu.



Halfeti’nin özellikle 2019 yılında zirve bir ziyaretçi sayısına ulaştığını belirten Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak, Güneydoğu’nun önemli turizm merkezlerinden biri haline geldiklerini belirtti. GAP turlarının önemli noktalarından biri olmasın da avantajını kullandıklarını belirten Albayrak, bu yılki temel hedeflerinin 1 milyon turist tarafından ziyaret edilmeleri olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)