Şahinderesi Kanyonu’na yapılan seyir terası, Kazdağları’na soluk getirdi!

Kazdağları’nın sevilen mekanı Şahinderesi Kanyonu’na, bir seyir terası yapıldı. Yaklaşık 836 rakımlık bir yüksekliğe sahip kanyon, belediye başkanı Yücel Yılmaz’ın açıklamasına göre dokuya uygun olarak inşa edildi. 

SEYAHAT 20.04.2021, 15:23 21.04.2021, 09:21
Şahinderesi Kanyonu’na yapılan seyir terası, Kazdağları’na soluk getirdi!

Kazdağları, bambaşka bir yönden incelenmek üzere yeni bir yapıyı selamlıyor. Dağ bölgesinde bulunan ve yaklaşık 836 rakımlık bir yüksekliğe sahip Şahinderesi Kanyonu, yeni yapılan seyir terasıyla bambaşka bir hal aldı.



Yeni yapılan seyir terasını inceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, terasın Kazdağları’nın doğal dokusuna uygun bir şekilde yapıldığını belirtti. Ayrıca hem Kazdağlarının hem de Şahinderesi Kanyonu’nun güzelliklerini en başarılı şekilde tanıtılacağını söyleyen Yılmaz, bölgenin zenginliğini herkesin duyacağını söyledi.



Tüm yıl boyunca turizm hedefleniyor

Seyir terasının yapımı için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı iş birliği yaptı. Bölgeye turizmin daha çok yapılması ve güçlenmesi amacıyla dokuya uygun yapılan seyir terasıyla beraber, turizmde oranın artması da bekleniyor.



Geceleme imkânının da kullanılması amaçlanan turizm bölgesinde, turizmin 12 aya kadar çıkarılması hedefleniyor. Böylece Balıkesir’de de kültür ve turizm değerinin artması beklenecek.



Turizm potansiyelinin artışı için çalışmaların yapılmasını hedefleyen Yılmaz, bu kapsamında ilk çalışmanın seyir terası olduğunu söyledi. Ayrıca bu kapsamda Balıkesir’in konumu, ulaşım olanaklar ve doğasının da potansiyel turizm kaynakları olduğunu belirten Yılmaz, şehrin turizm değerleri, yöresel yemekleri ve kültür tarihinin de keşfedilmeye değer olduğunu söyledi. Balıkesir’in maka değerini arttırmayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, Kazdağları’ndaki projeye destek veren herkese de ayrıca teşekkür etti. 

Yorumlar (0)