Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık Türkiye’ye vizesiz girecekler

Polonya Cumhuriyeti'nin kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye gerçekleştirecekleri transit geçişlerinde ve seyahatlerinde vize muafiyetinden yararlanmasına dair Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayınlandı.

SEYAHAT 19.04.2022, 10:01 19.04.2022, 18:20
Resmi Gazete'de yayımlandı: Artık Türkiye’ye vizesiz girecekler

Bugün yayınlanan Resmî Gazete'de yayımlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla açıklanan karara göre, Polonya Cumhuriyeti'nin kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye gerçekleştirecekleri her 180 gün içerisinde en az 90 gün ikamet süreli transit geçişlerinde ve yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde vize muafiyetinden yararlanılabileceği açıklandı.

Daha öncesinde vize alınarak geçiş yapılmasına karşı alınan bu kararla beraber artık kimlik kart hamili Polonya vatandaşlarına turistik amaçlı ve transit geçişlerde kolaylık sağlayacağı belirtiliyor.

Resmî gazetede yayımlanan bu kararın, 6458 sayılı Uluslararası Koruma ve Yabancılar Kanunu'nun 18'inci maddesine uygun bir şekilde verildiği açıklandı.

Peki kimleri kapsayacak?

Yayımlanan kararda kimlik kart hamili olan Polonya Cumhuriyeti vatandaşlarının, Türkiye’ye yapacakları 180 gün içerisinde en düşük 90 gün ikamet süresinde turistik seyahatleri ve transit geçişlerinde muafiyetten yararlanacağı açıklandı. 

Yorumlar (0)