Pakistan’da Türkiye sevgisi! “Burada sihirli kelime Türkiye”

Dünya turu yapabilmek için 2017 senesinde işini bırakan ve otostop çekerek yollara düşen gezgin Berkan Bilgiç’in son durağı Pakistan oldu. Pakistan’da Türk olduğu için kendisine yönelik büyük bir ilgi gördüğünü dile getiren Bilgiç, “Burada sihirli kelime Türkiye” dedi. 

SEYAHAT 23.04.2022, 13:27 24.04.2022, 11:35
Pakistan’da Türkiye sevgisi! “Burada sihirli kelime Türkiye”

Türkiye’de çalışma hayatını sürdürürken ani bir düşünce ile işi bırakan ve uzun süredir hayalini kurduğu dünya turuna çıkmaya karar veren gezgin Berkan Bilgiç, bu seyahatlerini otostop çekerek gerçekleştiriyor. 5 yıl içinde 45’i aşkın ülkeyi görme imkânı yakalayan Bilgiç, bunların çoğunda otostop vasıtasıyla gezme imkânı bulduğunu belirtti. 

“Ben aslında bu yolculuğa bir deli cesaretiyle başladım”

İlk yurt dışı gezisine Gürcistan’a gerçekleştiren ve gittiği her ülkede kendi çabalarıyla para kazanarak kendini finanse ettiğini vurgulayan Bilgiç, “Ben aslında bu yolculuğa bir deli cesaretiyle başladım. Gittiğim ülkelerde genelde sokak müziği yaparak para kazanıyorum. Yine bunun yanında kendi kültürümüze ait takılar da üreterek sattım. İnsanların kalabalık bulunduğu her noktada bu şekilde para kazanmayı başardım. Böylelikle seyahat ve kişisel ihtiyaç masraflarımı karşılıyorum” şeklinde konuştu. 

YouTube üzerinden yayın yaparak gelir elde etmeye başladı

Gittiği ülkelerde hostellerde de çalışarak, buradaki konaklamaları ücretsiz hale getirdiğini belirten Bilgiç, “YouTube üzerinde de bir kanalım var. Orada bu seyahatlerimdeki tecrübelerimi ve yaşantımı takipçilerim ile paylaşıyorum. Son birkaç senedir buradan da para kazanıyorum ve kendime yeni bir gelir kapısı oluşturuyorum” ifadelerini kullandı. 

“Burada insanlara Türk olduğumu söyleyince yüzleri bir anda gülmeye başlıyordu”

Dünya turu kapsamında son olarak Pakistan’a geçen genç gezgin, burada kendisine gösterilen ilgi ve alakadan dolayı ise büyük bir mutluluk ve şaşkınlık yaşadı. Pakistan’da Türklere gösterilen misafirperverliğin çok başka olduğunu belirten Bilgiç, “Pakistan’da bana gösterilen ilgi ve alakayı asla unutamam. Pakistan da benim için çok özel bir ülke konumuna geldi. Ülkenin güneyin gezme imkânı buldum ve burada insanlara Türk olduğumu söyleyince yüzleri bir anda gülmeye başlıyordu. Türk olduğumu söyleyince bana daha fazla ilgi ve misafirperverlik göstermeye başladılar. Türkiye’ye karşı çok büyük bir sevgi var. Burada sihirli kelime Türkiye. Bunu çok net bir şekilde söyleyebilirim” ifadelerini kullandı. 

“Pakistan’ın her bölgesinde inanılmaz bir sevgi gördüm”

Pakistan’a gitmeden önce bu kadar büyük bir sevgi ve ilgi göreceğini tahmin etmediğini dile getiren Bilgiç, “Ülkenin kuzeyine de gitme imkânı buldum. Gerçekten doğayla iç içe ve çok güzel şehirleri var. Bana biraz Karadeniz’i anımsattı. Tertemiz bir havası ve doğal yaşamı ile ziyaretçileri büyülüyor. Pakistan’ın her bölgesinde inanılmaz bir sevgi gördüm. Bu ilgi ve sempati beni de şaşırttı. Çünkü böyle bir şey beklemiyordum. En azından bu kadarını beklemiyordum. Ama Pakistan halkı gerçekten Türk vatandaşlarına karşı çok cömert ve misafirperver davranıyor” dedi. 

“Yeri geldi kalacak yer bulamadım, sokakta da kaldım”

Seyahatlerini nasıl finanse ettiği sorusunu da detaylandıran genç gezgin, “Aslında her şey inanç ve istek ile başlıyor. Bir şeyi hayal ediyorsanız, o mutlaka dönüp dolaşıp sizi buluyor. Ben buna inanan biriyim. Gittiğim ülkelerde nazar boncuklu takılar ürettim, onları sattım. Hiçbir şey bulamazsam, köpek bakıcılığı yaptım, yine paramı kazandım. Yabancı diliniz olunca pek çok avantajı da sağlıyorsunuz aslında. Yeri geldi kalacak yer bulamadım, sokakta da kaldım. Camide kaldığım günler de oldu. Bu şekilde çok sayıda ülke gezdim. Yaşadığım bu tecrübeden ötürü de çok mutluyum” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)