Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na 5 Milyon ziyaretçi!

Kocaeli’nde bulunan ve Avrupa’nın en büyük doğal yaşam alanı olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, 2020 yılında 5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

SEYAHAT 02.01.2021, 11:56 03.01.2021, 09:15
Ormanya Doğal Yaşam Parkı’na 5 Milyon ziyaretçi!

Kocaeli şehir merkezine yaklaşık 26 kilometre uzaklıkta yer alan ve Koronavirüs salgını nedeniyle 2 ay kapalı kalan Ormanya Doğal Yaşam Parkı,  2020 yılında 5 milyon ziyaretçiyi ağırladı. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunuyor.
Yılın her ayında milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Ormanya, Türkiye’de en çok ziyaret edilen doğal parklardan bir tanesi. Açıldığı günden bu yana gözde bir mekan olan parkta, 2 aylık kapalı olan süreçte yapım, onarım ve bakım çalışmaları yapıldı. Çalışmaların sürdüğü park, 2020 yılında da 5 milyonluk ziyaretçisiyle yoğun bir yıl yaşamış oldu.

Ormanya’da sosyal mesafeye dikkat ediliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın; Ormanya’nın her bir gün gelen ziyaretçileri kendine hayran bıraktığını dile getirdi. Bünyesinde bulunan hayvanat bahçesi, yaban yaşam alanı, Ormanköy, kuş gözlem alanı, mesire alanı ve kamp alanı mekanlarına ziyaretçiler tarafından ilgi gösterildiğin belirten Büyükakın, salgın sürecinde kapalı olduktan sonra açılan parkta önlemler alındığını belirtti. Büyükakın, Ormanya girişine ateş ölçer ile Koronavirüs bilgilendirmeleri yer aldığını ve parkın bir çok noktasına dezenfektan makineleri yerleştirildiğini belirtti. Parkta sosyal mesafeye dikkat etmesi için anonsların da döndüğünü belirten Büyükakın, pandemi sürecinde doğaya kaçmak isteyenlerin ilk geldi noktalardan bir tanesinin Ormanya olduğunu belirtti. 

Ormanya’da en çok dikkat çeken bölüm ise, Yaban Yaşam Alanı. Bu alanda kızıl geyik, alageyik, karaca, ceylan ve yılkı atlarında çoğalma da yaşanırken, alan toplamda 154 yaban hayvanına ev sahipliği yapıyor. Bölgedeki kızıl geyiklerin sayılarının artmasıyla, Samanlı Dağları ve Kandıra bölgesindeki yaban yaşam alanına kontrollü bir şekilde salınmaları sağlanacak. Bölgede ayrıca çocuklara yönelik etkinlikler de düzenleniyor.

Ormanya, bir film çekimine de ev sahipliği yaptı

Türkiye’den bir çok doğa ve kampseverin de akın ettiği parka Almanya, Bulgaristan, Amerika, Güney Kore, Fransa, İsviçre ve İngiltere gibi ülkelerden de turistler geldi. 550'si yabancı turist olmak üzere 9 bin 897 kişinin kamp yaptığı alanda Ormanya Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nin çalışmalarıyla  778 hayvan tedavi edildi. Ayrıca doğan, şahin, baykuş, martı, leylek gibi 94 yaban kuşu da doğaya salındı. Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda ayrıca 2019 yapımı “Gamonya: Hayaller Ülkesi” adlı fantastik çocuk filminin de çekimleri gerçekleştirildi. Tuğçe Soysop’un yönettiği filmde, BKM’nin çocuk oyuncuları rol aldı.

Yorumlar (0)