Orman içindeki saklı cennet

Roma döneminden beri yerleşim bölgesi olarak kullanılan Antalya'daki çınar ve çam ağaçlarının içerisinde gizlenen ve bölge sakinlerinin serinlemek amacıyla gittiği şelale, yabancı ve yerli turistlerin de uğrak noktası oldu.

SEYAHAT 21.05.2022, 23:48 23.05.2022, 10:31
Orman içindeki saklı cennet

Antalya'da ormanın içerisindeki Kocaçay Şelalesi, piknik ve kamp yapmak, sakin bir gün geçirmek isteyen kişilerce tercih ediliyor.

Bir kilometre yürümek gerekiyor

Roma döneminden beri yerleşim bölgesi olarak kullanılan Aksu ve Döşemealtı ilçelerinin hudutlarındaki çınar ve çam ağaçlarının içerisinde gizlenen ve bölge sakinlerinin serinlemek maksadıyla gittiği şelale, yabancı ve yerli turistlerin de uğrak noktası oldu. Araçla ulaşılan bölümden sonra yaklaşık olarak bir kilometre boyunca zorlu patika yoldan yürüyerek ulaşılabilen şelale, manzarasıyla da dikkatleri üzerine çekiyor.

Safari turları düzenleniyor

Yol güzergahı üzerindeki küçük şelaleleri de görebilme olanağı bulan ziyaretçiler, yemyeşil doğanın içerisinde yaklaşık olarak 10 metre mesafeden dökülen Kocaçay Şelalesi'nin yer aldığı bölgeye ulaşıyor.

Burada kamp kurup, yanında getirdikleri kahve, çayı yudumlayarak doğayı seyreden ziyaretçiler, şelalenin döküldüğü havuzda yüzüyor, bazıları ise şelalenin zirvesinden aşağı atlayarak, serin suyun tadını çıkarıyor.

Bazı tatilciler çadır kurup kamp yapmayı tercih ederken, bazıları ise günübirlik olarak gelip piknik yapıyor, sakin bir ortamda oturuyor, bol bol fotoğraf çektiriyor. Bölgede organize edilen safari turlarla yabancı turistler de bölgeyi görme olanağı buluyor.

Piknikçilerin geride bıraktığı çöpler tepkiye sebep oluyor

Çınar ve çam ağaçlarının içerisinde gizli kalmış şelaleye gelen bazı ziyaretçilerin ardında bıraktığı çöpler ise doğaseverlerin yoğun tepkisini çekiyor.

Gölette yüzen gençlerden Ali Akdemir, basın mensuplarına, şelalenin bir doğa harikası olduğunu, suyu adeta buz gibi olmasına karşın yüzerek, arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiklerini dile getirdi.

Hasan Ayaz Altıntaş ise yüzmek için geldiklerini kaydederek, "Yol çok kötü. Her yana çöp atıyorlar, çevremizi mahvediyorlar. Ziyaretçiler çöpünü buraya bırakmasın, lütfen doğayı temiz tutalım." dedi.

Yorumlar (0)