Nisan ayında Erciyes’te kayak zevki yaşanıyor!

Kayseri’ye yaklaşık 29 kilometre uzaklıkta bulunan ve kayak severlerin ilgi gösterdiği Erciyes Kayak Merkezi, Nisan ayında da kayak severleri ağırlıyor. Mekanik tesis ve pistlerin saat 9’dan 16’ya kadar açık olduğu Erciyes’te kayak zevki yaşanıyor.

SEYAHAT 18.04.2021, 11:41 19.04.2021, 12:31
Nisan ayında Erciyes’te kayak zevki yaşanıyor!

Kayseri il merkezine 29 kilometrelik bir mesafede yer alan Erciyes Kayak Merkezi, Nisan ayında da kayak severleri ağırlamaya devam ediyor. Bahar aylarında da beyaz örtü altında kayak yapan macera severler, kayak merkezini adeta doldurdu. Son dönemde "dünyadaki ilk en güvenli kayak merkezi" sertifikası alan Erciyes Kayak Merkezi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin açıklamasına göre de yarışmalarda aldığı derecelerle beraber kayak severlerin gözde mekanı oldu.



Kar takviyesi de yapılıyor

Zorluk derecesi yapısına göre değişen 34 tane piste sahip olan Erciyes Kayak Merkezi, Türkiye’nin turizm ekonomine katkı vermeye başladı. Ziyaretçilerine keyifli dakikalar yaşatan Erciyes Kayak Merkezi, 154 karlama makinesiyle de pistlerine kar takviyesi yapıyor. Karlama makineleri, kayak merkezinin Develi, Hacılar, Tekir, Hisarcık gibi bölgelerine yapıldı. <



Paletli kar araçlarıyla beraber snowcat turlarının da yapıldığı büyülü kayak merkezinde, keşif de yapılabiliyor. Snowcat ile keşif yapmak isteyen ziyaretçiler, Çobanini Kamp Alanı'na kadar çıkıp dönüyorlar. Ayrıca ziyaretçiler, bol bol kar keyfi de yapabiliyor.

Yorumlar (0)