Nemrut Krater Gölü’nde muhteşem kış manzaraları!

Bitlis merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta yer alan ve Dünyanın ikinci en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, kış ayında karlara gömüldü. Ortaya ise karlar altında muhteşem manzaralar ortaya çıktı…

SEYAHAT 25.12.2020, 12:01
Nemrut Krater Gölü’nde muhteşem kış manzaraları!

Bitlis’e yaklaşık 40 km uzaklıkta bulunan ve Tatvan içlerinde yer alan Nemrut Krater Gölü, bölgedeki kar yağışının ardından şahane manzaralara ev sahipliği yaptı. Daha önce Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi yani EDEN kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan göl, aynı zamanda Kırgızistan’daki ‘Issık Göl’ ün ardından dünyanın ikinci en büyük krater gölü olarak yer alıyor.

Soğuk kış aylarında karlar altına bürünen Nemrut Krater Gölü, havadan görüntülendi. Yaz ayları boyunca yerli ve yabancı bir çok turist ağırlayan göl, 2 bin 250 rakımıyla da muhteşem doğa manzaralarına sahne yaptı.





Nemrut Gölü, yaz kış bir çok turisti ağırlıyor


Krater gölü adını, milattan önce 2100 yılında yaşamış olan Babil Hükümdarı Nemrut'tan alıyor. Dağdaki volkanik patlamalar sonucunda oluşan göl, Van Gölü havzasının batısında ve Bitlis’in Ahlat, Tatvan ve Güroymak ilçelerinin sınırında bulunuyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nin çetin geçen kış aylarında yağan karla birlikte göl, kış aylarında da turist akınına uğruyor. Manzarayı izlemek isteyen turistler, burada her bir mevsimin bambaşka güzel olduğunu belirtiyor.





Bu yıl kış ve karın geç geldiğini belirten bölge sakinleri ve turistler, 2020 yılında karın az olmasından kaynaklı göle çıkabildiklerini ve şahane manzarayı gözlemleyebildiklerini belirtiyorlar. 


 

Yorumlar (0)