Nemrut Dağı eteklerinde sürülerin tozlu yolculuğu görüntülendi

Bitlis Tatvan’a bağlı Kıyıdüzü köyünde koyun sürülerin Nemrut Dağı(‘nda yaptığı yolculuk hava kamerasıyla görüntülendi.

SEYAHAT 28.06.2021, 11:31
Nemrut Dağı eteklerinde sürülerin tozlu yolculuğu görüntülendi

Bitlis Tatvan’a bağlı Kıyıdüzü’nde çobanlar binlerce koyunu tarlalara ekilen ekin ve buğdaylara zarar vermemesi amacıyla tozla ve toprakla kaplı vadiden götürmek durumunda kalıyor. Her gün çobanlar binlerce koyunu süt sağımı için sürüler halinde köye getiriyor ve ardından gün batımına doğru Nemrut Dağı eteklerine doğru 7 kilometre süren tozlu bir yolculuk başlıyor.

Koyun sürüleriyle çobanlar günlük 2 kez Nemrut Dağı’na gidiş ve geliş yapıyor ve 15 kilometrelik tozlu yolu katetmiş oluyor. Tozlu yolda koyun sürülerinin ilerleyişi koyunları ve çobanları zorluyor fakat gün batımına doğru kızıl renklerle seyrine doyumsuz görüntüler ortaya çıkıyor.

Kıyıdüzü’nde çoban olan Cafer Alican, *Nemrut Dağı’nın eteklerine koyunlarımızı götürerek otlatıyoruz. Öğleyin ve akşam üstü Nemrut’a gidip geliyoruz. Günlük olarak 15 kilometre tozlu yoldan gidip geliyoruz. Bu şekilde bir kazancımız oluyor, başka da kazancımız yok.” şeklinde konuştu.

Nemrut Dağı’nda sürülerin 7 kilometrelik yol boyunca dağ eteklerinde güneşin kızıllığında yaptığı yolculuk havadan görüntülendi.

Yorumlar (0)