Neden Belçika'ya gitmeliyim diyenler buraya!

Hiç yeni bir yeri ziyaret ettiğinizde "vay be" dediniz mi? Birçok ziyaretçi için bu, Belçika'da olur.

SEYAHAT 05.09.2020, 10:20 05.09.2020, 12:25
Neden Belçika'ya gitmeliyim diyenler buraya!

Belçika, peyzaj, kültür ve dünya tarihi açısından oldukça zengin güzel bir ülkedir. Belçika'nın tekliflerinin çoğunu deneyimlemenin en keyifli yollarından biri turlardır. Bu geziler, çoğu zaman Belçika'nın en büyük şehirlerinin (Brüksel ve Antwerp) kentsel alanlarının çoğunu bir gün kadar kısa bir sürede gezmeyi kapsamaktadır. Ama ben tek başıma ya da sevdiklerimle bir yere bağlı olmadan gezmek istiyorum da diyebilirsiniz ve eminiz ki göreceğiniz bu masalsı ülkeyi bir daha unutamayacaksınız. 

Kültürel ve tarihi zenginliği

Brüksel, modern çağın yanı sıra birkaç önceki yüzyıllardan mimari taşlarla bezeli büyük bir metropol alanıdır. Bölgenin tarihinin ve nüanslarının çoğunu içselleştirmek için Kraliyet Sarayı, Avrupa Komisyonu Karargahı, ünlü Manneken Pis Heykeli ve Aşk gölü gibi yerleri gezmenizi öneririz. 

Belçika’nın en büyük cazibesi, UNESCO sitelerine ev sahipliği yapması, Ortaçağ şehir çekirdeği ve gezegenin en iyi biralarını sunan hoş kafe-barlar. Ancak, sarkıt dolu mağaralardan sanayi sonrası mirasa, orman çerçeveli nehirlerinden  kırsal şatolara ve kumlu Kuzey Denizi plajlarına kadar çok daha fazlası var. 

En yeni müzeler ve donanımlı galeriler, Avrupa sanatının karmaşık tarihini ortaya koyuyor. Belçika, ayrıca dünyanın en tuhaf karnavallarına ev sahipliği yapıyor.

Kent ve kır ayrımı

Kompakt olmasına rağmen, Belçika çarpıcı bir zıtlık yeridir: dilbilimsel, kültürel ve topografik. Tarihi “sanat” şehirlerinin çoğu ağırlıklı olarak düz; Hollandaca konuşulan Flanders, ziyaretçileri Ortaçağ çan kuleleri, büyülü pazar meydanları ve genellikle kanallara bakan basamaklı evler ile baştan çıkarıyor. Muhteşem müzeler ve galerilerle dolu bu yerler birbirine oldukça yakındır ve düzenli toplu taşıma araçlarıyla sorunsuz bir şekilde birbirine bağlıdır.

Buna karşılık, bazı ilginç sanayi sonrası şehirlere rağmen, engebeli ve Fransızca konuşulan Wallonia büyük ölçüde kırsaldır. Bu nedenle bölgenin muhteşem mağaralarına, etkileyici kalelerine ve sonsuz açık hava eğlencesinin olduğu pastoral vadilere ulaşmak için kendi tekerleklerinizin olması yararlıdır.

Waffle, çikolata ve bira

Kilo almaya hazırlanın; Belçika'nın dikkat çekici yenilebilirlik yelpazesi, ülkenin küçücük boyutunun çok ötesine geçiyor. Brüksel ve Liège, mükemmel waffle'ı neyin oluşturduğu konusunda rekabet ederken sayısız özel mağaza dünyanın en tatlı çikolatalarını satıyor.

Jumbo midye, çıtır ve iki kez kızartılmış patates kızartmasıyla ile servis edilir. Tabii ki, birayı unutmamak gerek. Bira, Belçika'da neredeyse göz kamaştırıcı bir gökkuşağı gibi ve özellikle de aktif manastırlarda hala üretilen Trappist birası mistik bir sanattır. 

Yorumlar (0)