Ne Antalya ne de Muğla... Burası Konya

Ülkemizin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'ndeki Karaburun Plajı, tatil beldelerini aratmayan görüntüsü, şemsiye ve şezlonglarıyla misafirlerine adeta deniz keyfi yaşatıyor.

SEYAHAT 12.07.2021, 21:58
Ne Antalya ne de Muğla... Burası Konya

Karaburun Plajı'na yalnızca Konya'dan değil, çevre kent ve ilçelerden de çok sayıda yurttaş yüzme keyfi yaşamak için geliyor.

Piknikçiler de tercih ediyor

Plaj, etrafındaki yeşil dokusuyla piknikçilerin yanı sıra evlilik teklif etmek, söz kesmek, nikah kıydırmak isteyen çiftlerin de tercih ettiği bir yer olarak dikkatleri üzerine çekiyor. 

Plaja gelen yurttaşlardan girişte araç başına ücret alınıyor.

Beyşehir Belediyesi önceki sene kiralanarak işletmeye açılan plaj, bu sene tatilcilere daha geniş bir kumsal alanda, daha çok olanak ve uygun tatil bütçesi ile hizmet sunuyor.

"Akdeniz'in terası"

Belediye Başkanı Adil Bayındır, basın mensuplarına, Akdeniz'de ne varsa Beyşehir Gölü'ne de getirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Plajı, bölgedeki dokuya zarar vermeden oluşturduklarını söyleyen Bayındır, "Buraya Akdeniz'in terası olarak bakıyoruz. Burada kullanılan her şey ahşap ve sökülebilir bir şekilde. Burayı topladığımızda doğadan hiçbir şey eksilmemiş olacak. Burası 1.180.000 metrekarelik bir alan. Her noktası yurttaşlarımız tarafından kullanılabilir durumda." şeklinde konuştu."

Ziyaretçiler memnun

Tatilini Karaburun'da yapan Adalet Çavdar, çocuklarıyla birlikte ilk defa geldiği plajı çok beğendiğini kaydetti.

Van'da öğretmen olarak görev yapan Eylül Fadime Çınar ise "Akşehir'deki ailemi ziyarette bulunmak için gelmiştim. İnternet ortamında Beyşehir Gölü ve plajının fotoğraflarıyla tanıtımını görünce merak ederek buraya geldik. Çok güzel bir plaj, herkese öneriyorum." dedi.



















Yorumlar (0)