Ne Akdeniz ne de Ege... Burada tatil yüzde 50 daha ucuz

Karadeniz'in gözde yaz turizm merkezlerinden biri olan Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde bulunan apart ve butik otellerin çoğu, 9 günlük Kurban Bayramı tatilini yüzde 100'e yakın doluluk oranıyla geçirecek. İlçeye 1 milyon ziyaretçi gelmesi bekleniyor.

SEYAHAT 20.07.2021, 00:31 21.07.2021, 09:37
Ne Akdeniz ne de Ege... Burada tatil yüzde 50 daha ucuz

Son dönemlerde yıldızı parlayan tatil destinasyonları arasında yer alan Kocaeli'ne bağlı Kandıra ilçesinin, 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca 1 milyon ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.

Çok sayıda mavi bayraklı plajı ile maviyle yeşilin adeta iç içe geçtiği koyları barındıran Kandıra, doğaya yakın, şehirden uzak tatil arayışında olan İstanbullular tarafından yoğun rağbet görüyor.

Özellikle apart ve butik otel gibi konaklama tesislerinin yoğunlukta olduğu destinasyonlarda rezervasyonlar, Kurban Bayramı tatili sebebi ile günler öncesinden doldu.

"1 milyon kişi bekliyoruz"

Kandıra Turizm Derneği Başkanı Murat Güneş, normalleşme sürecine girdiğimiz 1 Temmuz tarihinden itibaren yoğun rezervasyon dönemi geçirdiklerini dile getirdi.

Hafta içlerinin de geçtiğimiz yıla nazaran daha yoğun olduğunu ifade eden Güneş, "Kurban Bayramı tatil süresi açıklanmadan günler evvel 4-5 günlük rezervasyonlar doldu. An itibarıyla rezervasyon oranı, yüzde 100'e yakın. İlk kez bu yıl böyle bir durumla karşılaştık. Neredeyse bir ay evvelden yüzde 100'e yakın doluluk yakalandı." şeklinde konuştu.

Güneş, geçtiğimiz yıla nazaran daha yoğun bir sezon beklediklerini dile getirerek, "Geçtiğimiz yıl Kurban Bayramı'nda 750 bin ziyaretçi geleceğini düşünüyorduk fakat 900 bin ziyaretçi konuk ettik. Bu sene ziyaretçi sayısının 1 milyon olacağı kanaatindeyiz." dedi.

"Her bütçeye uygun tatil imkanı"

Kandıra'da her bütçeye uygun konaklama olanağının bulunduğunun altını çizen Güneş, şöyle konuştu:

"Tatilciler 40 TL'ye çadırda da kalabiliyor. Bunun haricinde karavan kamp yerleri mevcut. Pansiyon ve apart otellerde günlük fiyatlar 250 ila 500 TL arası. Aynı zamanda kişi başı 150 TL'den başlayıp 400 TL'ye kadar çıkan oda-kahvaltılı butik oteller var. Güney bölgelerindeki alternatiflerini düşündüğümüzde Kandıra yüzde 50 daha ucuz."

Güneş, çadır kampı için Bağırgalı, Seyrek ve Sarısu bölgesinin tercih edilebileceğini belirtti.

Güneş, ilçede mavi bayraklı 6 plaj bulunduğuna vurgu yaparak, söz konusu plajlarda ücretsiz otopark, soyunma ve duş kabini bulunduğunu, bunların yanı sıra uygun fiyatlı şemsiye ve şezlong hizmeti verildiğini dile getirdi.

"İlk olarak müsilaj durumunu soruyorlar"

Marmara Denizi'nde görülen deniz salyasının (müsilaj), Kandıra'ya talebin artmasında çok etkili olduğunun altını çizen Güneş, "Bizde çok şükür müsilaj hiç olmadı. Marmara'da görülen müsilaj, bize talebi ciddi oranda artırdı. Rezervasyon için arayanların ilk sordukları soru, 'Orada da müsilaj var mı?' oluyor." dedi.

Güneş, misafirlerinin yüzde 70'inin İstanbul'dan geldiğini, bunun yanı sıra Bursa, Eskişehir ve Ankara'dan yoğun tatilci ağırladıklarını aktararak, tatilini Kandıra'da geçirmek isteyenlere mağduriyet yaşamamaları için gelmeden evvel muhakkak rezervasyon yaptırmalarını önerdi.

























Yorumlar (0)