Muş Ovası’nı kızıllaştıran laleler, karlı dağlarla enfes görüntü oluşturdu!

Doğal bir şekilde yetişen ve endemik bir bitki türü olan Muş Lalesi, Muş Ovası’nı kızıla boyadı. Karlı dağlarla beraber enfes bir görüntü oluşturan kırmızı laleler, zamanından daha erken açıldılar. 2015 yılında “Muş 1071” adlıya tescil alan laleler, ziyaretçiler tarafından fotoğraflanıyor.

SEYAHAT 29.04.2021, 10:47 29.04.2021, 18:00
Muş Ovası’nı kızıllaştıran laleler, karlı dağlarla enfes görüntü oluşturdu!

Muş’ta adeta dört mevsimin yaşandığı günler geldi. Dağlarında kar ve ovalarında baharın yaşandığı Muş’ta endemik bir bitki türü olan ve doğal yetişen kırmızı Muş laleleri, çiçek açmaya başladı. Karlı dağlarla beraber kırmızı lalelerin enfes bir beraberliğe imza attığı görüntülenirken, lalelerin zamanından daha erken açtığı da fark edildi. Lalelerin korunma kararı ise, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı bir şekilde çalışan Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından alınmıştı.



2015 yılında tescil alan laleler, “Muş 1071” ismini almış ve lalelerin 15 ile 20 gün arasında açıp, ömürlerinin kıza olmasından dolayı bu tescilin yapıldığı belirtiliyor.



Muş lalesinin, şehir ekonomisine katkı sağlaması amaçlanıyor

Yerli ve yabancı turistler tarafından fotoğraflanmak üzere oyanın dolduğu görülürken, kırmızı lalelerin doyumsuz bir seyir zevki oluşturduğu da hissediliyor. Muş Alparslan Üniversitesi ile lale için ortak bir çalışma yürüttüklerinden söz eden Yıldız Alparslan Tarım İşletmesi Müdürü Burhan Çam, lalenin Muş ekonomisine katkı sağlaması için bir yapılanma yapacaklarının da altını çizdi. Laleyi Muş’un sembolü olarak gördüklerinden söz eden Çam, lalenin Nisan ayı sonunda açtığını ve Mayıs ayının ilk haftasında solduğunu gördüklerinden söz etti.



Laleleri görmek için ovaya akın ettiler

Muş’a turist kazandıran bir bitki olduğu söyleyen Çam, kırmızı lalenin Muş’a has olduğundan da söz etti. Muş Ovası’nı ziyaret etmeye gelen ve laleleri görünce çok şaşırıp fotoğraflayan ziyaretçiler, Muş’un doğal olarak yetişen güzel lalelerini görmek için ovaya akın ettiler. Lalelerin dağlardaki karlarla güzel bir ahenk oluşturduğundan bahseden turistler hem bahar hem kış havasının bir arada müthiş bir uyum sağladığını belirtti. 

Yorumlar (0)