Muğla'daki şirin Dalyan kasabasına hoşgeldiniz!

Dalyan, Muğla'da bulunan küçük bir kasabadır ve çarpıcı doğal güzelliği, plajları, şirin atmosferi ve Kaunos antik kenti ile ünlüdür.

SEYAHAT 05.12.2019, 18:50
Muğla'daki şirin Dalyan kasabasına hoşgeldiniz!

Kasaba, dünyanın her yerinden gelen insanlarla birlikte oldukça kozmopolit bir yapıya sahiptir. Sahildeki deniz ürünleri restoranları huzurla yemeğin keyfini çıkartmak için birebirdir ancak ana cadde boyunca şehir içinde de gerçek bir gece hayatı vardır; mağazalar gece yarısından sonra bile açık kalırken geceleyin sokaklarda yürüyüş yapan insanları da görebilirsiniz.

Köyceğiz gölü

Göl, üç dalda dağlardan inen su ile beslenir. 10 km uzunluğundaki dar bir kanaldan (Dalyan) fazla suyunu Akdeniz'e akıtıyor. Gölün etrafında dolaşırken, denizi karıştırdığınız alanın ayrıntılı bir haritası yok ise en iyi ipucu gölün sazlarıdır.

Fotoğrafçılık ve motorlu su sporlarına meraklı olanlar için Köyceğiz Gölü'nden ayrılmak oldukça zor olacak. Göl alanı güzel görüntüler sunuyor. Sörf, yelken ve kürek gibi su sporları yapmasanız bile akşam veya gece bir tekne gezisine çıkabilirsiniz.

İztuzu Plajı

Dalyan, kanalın kenarında yer alıyor ve hilal şeklindeki İztuzu Plajı'na açılan bu çarpıcı kanallardan oluşan yapıya lagün adı veriliyor. İztuzu sahil şeridi, önünde tatlı su ve arkasındaki güzel denizle donatılmıştır. Kıyı şeridi toplam 5.5 km'dir ve 3 milyon yıldır Caretta Caretta deniz kaplumbağalarına ev sahipliği yapmaktadır. Caretta Caretta kaplumbağalarının yerleştirildiği koruma nedeniyle İztuzu Plajı her akşam kapanıyor. Ve her yıl binlerce  kaplumbağa, yumurtalarını mayıs ve eylül ayları arasında burada bırakıyor. 

Kaunos

Dalyan'ın ünlü Karya kaya mezarları, merkezin güneybatısındaki Dalyan Nehri üzerindeki kayalıklara oyulmuştur. Maraş Caddesi boyunca şehirden güneye yani Kaunos Sokak'ın batı ucuna doğru yürüyerek mezarların güzel manzaralarını izleyebilirsiniz.

Alternatif olarak, Dalyan'daki Saki restoranına yanaşan özel kürekli teknelerden birine binebilirsiniz; sizi nehrin karşısındaki mezar yerlerine 5 dakikalık yürüme mesafesindeki Çandır yerleşimine götürür.

Deniz Kaplumbağası Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi

İztuzu Plajı'nın güney ucunda, 2009 yılında kurulan bu kaplumbağa kurtarma merkezi, plajdaki kaplumbağaları kurtarmak için yıllarca kampanya yapan İngiliz June Haimoff'un etkisiyle kurulmuştur. Bu merkez birçok kaplumbağayı kurtardı; balıkçı kancaları, ağlar ve tekne pervanelerinin yaraladığı kaplumbağaların tedavi gördüğü yeri ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar (0)