Minibüslerini karavana çevirdiler, Türkiye’yi gezme hedefindeler!

İki arkadaş Cevdet Kasımoğlu ve Niyazi Solak, doğa tutkuları ve yeni yerler keşfetme arzularına daha fazla hakim olamadılar. Bir minübüsü karavana dönüştüren iki arkadaş, 81 ili dolaşmayı hedefliyor.

SEYAHAT 16.02.2021, 17:32 17.02.2021, 10:34
Minibüslerini karavana çevirdiler, Türkiye’yi gezme hedefindeler!

23 yaşındaki Cevdet Kasımoğlu, Rize'de çay tarımı işi yaparken kazandığı parayı bir minibüse yatırdı. Kasımoğlu’nun Ankara'da yaşayan 25 yaşındaki  arkadaşı Niyazi Solak ise, bir yandan doğa tutkusu ve yeni yerleri keşfetme arzusuyla birlikte uzun bir yolcuğa çıkmaya karar verdi. İki arkadaş Ankara’da bir araya geldi ve düşüncelerini birleştirmeye karar verdiler. Böylece ellerindeki minbüsü arkadaşlarının da desteğiyle beraber modifiye ettiler.

26 gündür yollardalar

Minibüslerini karavan haline getiren ikili, 26 gün önce yola çıktılar. Karavanlarına yeme içme, yatak ve günlük ihtiyaçlarını karışlayacakları eşyalarını alan ikili, illerin doğan güzelliklerini keşfe başladılar. Kasımoğlu ve Solak şu ana kadar; Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Kayseri'de çadır ya da karavanda konaklayarak keşif yaptılar. Yolculuklarının finali için henüz bir plan yapmayan ikili, 81 ili de gezip Türkiye’yi tamamlamak hedefindeler.

Yıldızlı gökyüzünün altında uyanmayı tercih ettiler

15 yıldır doğa sporuyla ilgilendiğini belirten Niyazi Solak, daha önce çok yer gezdiğini fakat bu yaşadıklarının apayrı bir heyecan olduğunu belirtti. Gittikleri yerlerde birçok doğal harikayı gören iki arkadaş, gittikleri yerleri sosyal medyada da paylaşıyorlar. Doğaseverlere rehber olmayı da amaçlayan iki arkadaş, beş yıldızlı otellerde değil milyon yıldızlı gökyüzünün altında uyanmayı tercih ettiklerini sözlerine ekliyorlar.



Belli bir rotalarının olmadığını söyleyen Kasımoğlu ve Solak, yolün kendilerini götürdüğü yerlere gittiklerini söylüyor. Heyecanla yola çıktıkların söyleyen Cevdet Kasımoğlu, bunu pandemi döneminde planladıklarını ve minimalist bir yaşam biçimleri olduğunu ruhlarında taşıdıklarını fak ettiklerini söyledi.

Yorumlar (0)