Mezopotamya'nın altın şehri: Mardin

Zarif bir şekilde inşa edilmiş altın evlerle bezeli Mardin, size her köşede zengin  kültürel ve tarihi çeşitlilik sunuyor.

SEYAHAT 11.07.2020, 13:50 11.07.2020, 17:45
Mezopotamya'nın altın şehri: Mardin

Mardin'de uçaktan indikten sonra, dar sokaklarında güzel süslü kapılar, oyma taş cepheler ve dostane yüzler göreceksiniz. Mardin Türkiye'nin en harika yerlerinden biri, bu yüzden bu şehri, görülecek yerler listenize eklemeyi unutmayın.

Sakıp Sabancı Mardin Kent Müzesi

Mardin'deki ilk duraklarınızdan biri, Mardin'in tarihi ve kültürüne kapsamlı bir giriş yapacağınız Sakıp Sabancı Mardin Müzesi olmalıdır. Eskiden ordu kışlasında bulunan müzenin alt katındaki sanat galerisinde sergiler ve  özellikle de önemli Türk fotoğrafçıların çalışmaları yer almaktadır.

Kutsal Kırk Şehitler Kilisesi

Kapadokya şehitlerini anmak için 15. yüzyılda yeniden adlandırılan bu tarihi kilise, girişteki hassas oymaları ve huzurlu iç avlusuyla dikkat çekiyor. Eğer, küçük ama oldukça güzel bu kiliseyi gezmek isterseniz oradaki görevliye danışabilirsiniz.

Mardin Pazarı

Mardin'in canlı çarşısı, bu tarihi şehrin günlük rutinini anlamak için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Mardin'in dik ve engebeli yolları nedeniyle insanların eşeklerle dolaştığını göreceksiniz. Kabartmalarla süslenmiş ikonik minaresi ile büyüleyici 12.yüzyıl Irak Selçuklu Ulu Camii'ni ziyaret etmeyi de unutmayınız.

Kasimiye Medresesi

Şehrin biraz dışında bulunan Kasimiye Medresesi, 1469 yılında inşa edilmiş ve özellikle ana kapı ve kemerli sütunlu avlusu, kesinlikle görülmeye değerdir. İki büyük kubbenin altında Kasım Paşa ve kız kardeşinin mezarları bulunur ve her şeyden önce bu yapı, güzel bir panoramik manzara sunmaktadır.

Mor Hananyo Manastırı

Mardin'in yaklaşık 10 km güneydoğusunda yer alan bu Süryani Ortodoks Manastırı, mimari önemi nedeniyle gezilmeye oldukça değerdir. 5. yüzyılda yapılan  manastır, bugün hala faaliyet göstermektedir ve ana kilise, bir mezar Şapeli ve muhteşem bir taş tavana sahip bir yeraltı odası içermektedir.

Mardin Kalesi

Mardin Kalesi, adına şarkılar bile bestelenmiş, ziyaret edebileceğiniz yerlerin listesinde kesinlikle olması gereken yerlerden biri. Hala tarihini muhafaza eden Mardin Kalesini gördüğünüzde, hem yapıya hem de bulunduğu yerin manzarasına hayran kalacaksınız.

Yorumlar (0)