Mersin’deki ‘Nusret Mayın Gemisi’, ziyaretçilerini tarihe yolculuk ettiriyor!

Mersin’in Tarsus ilçesine 2003 yılından bu yana demirlenerek sergilenen Nusret Mayın Gemisi, yerli ve yabancı ziyaretçilerini adeta savaş günlerine götürüyor. Restore edildikten sonra ziyarete açılan gemi, Çanakkale Savaşlarının kaderini değiştiren gelişmelerle tarihte önemli bir yer tutuyor.

SEYAHAT 21.03.2021, 14:14
Mersin’deki ‘Nusret Mayın Gemisi’, ziyaretçilerini tarihe yolculuk ettiriyor!

Çanakkale Savaşlarının simge gemisi  olan ve savaşın kaderini değiştiren ‘Nusret Mayın Gemisi’ büyülü tarihiyle, Mersin Tarsus’ta ziyaretçilerini bekliyor. "Çanakkale geçilmez" sözünün hayat bulduğu gemi, restore işlemlerinin ardından 2003 yılından bu yana Tarsus’un mavi sularında yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor. Çanakkale boğazına döşediği mayınlarla Çanakkale Savaşının Osmanlı lehine olmasını sağlayan ‘Nusret Mayın Gemisi’, ilk olarak donanmaya hizmet etmesi amacıyla yapıldı.

Ziyaretçilerini tarih yolcuğuna çıkarıyor

1962 yılında ise "Kaptan Nusret" adıyla kuru yük taşıyan gemi, daha sonra da Akdeniz'in derin sularında yer aldı. 1999 yılında ise karaya çıkartılan gemi, bir grup gönüllünün çalışması ve Tarsus Belediyesi’nin girişimleriyle restore edildi. 4 yılık bir restore sürecinin ardından turistler tarafından gezilmesi için sergilenmesine karar verildi. Gemi 2003 yılında Nusret Mayın Gemisi Müzesi olarak Çanakkale Zaferi Kültür Parkı'nın kıyısına yerleştirildi. Böylece ziyarete açılan ve ziyaretçilerini tarih yolcuğuna çıkaran Nusret Mayın Gemisi, adeta savaş günlerini anında yaşatıyor.

Tarsus halkı sahip çıkıyor

Nusret Mayın Gemisi’nın tarihte önemli bir yer tuttuğunu ve önemli görevleri olduğunu belirten Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, tarihi gemiye ilçeleri olarak ev sahipliği yapmanın gururu ve mutluluğu yaşadıklarını belirtti. İçerisinde bulunan 3 boyutlu gezi alanı ve bal mumu heykelleriyle dikkat çeken gemi, tarihte yolculuğa çıkarırken bir yandan da Haluk Bozdoğan tarafından "Çanakkale'nin geçilmez olduğunu gösteren tarihi bir gemi" olarak tanımlandı. Bozdoğan ayrıca, Tarsus halkının da gemiye sahip çıktığını söyledi.

Yorumlar (0)