Merak uğruna elektrikli aracıyla İsviçre’den yola çıktı, Türkiye’de 81 ili geziyor

Elektrikli araçla Türkiye’nin gezilip gezilemeyeceği merakı üzerine Türkiye’ye gelen Halide Studer, gezeceği 40’ıncı il olarak Erzurum’a geldi. Erzurum’da ikamet eden Elektrikli Araç Uzmanı Muhammet Durmuş’un davetiyle Türkiye'ye gelen Studer, İsviçre’de yaşayan arkadaşlarına elektrikli araçla Türkiye’nin gezilebildiğini ispatlamak istiyor. 

SEYAHAT 03.10.2022, 11:30
Merak uğruna elektrikli aracıyla İsviçre’den yola çıktı, Türkiye’de 81 ili geziyor

İsviçre’de ikamet eden Halide Studer, Türkiye’nin elektrikli araçla gezilip gezilemeyeceğini merak ettiği için Türkiye’yi aracıyla gezme kararı aldı. Ardından Erzurum’da yaşayan Elektrikli Araç Uzmanı Muhammet Durmuş’un daveti sonrasında kendi elektrikli aracı ile Türkiye’ye geldi. Edirne’den başlayarak Türkiye'yi gezmeye başlayan Studer, gezeceği 40’ıncı il olarak Erzurum’a geldi. Studer, 76 ülkeyi daha önce gezdiğini belirtirken, Türkiye kadar güzel bir yer görmediğini söyledi. Öte yandan, İsviçre’deki arkadaşlarına Türkiye’nin elektrikli araçla gezilebildiğini de ispatlamak isteyen Studer, ülkenin bütün illerinde elektrikli aracını şarj edebildiğini söyledi.

“Türkiye’nin her yerini elektrikli araçla gezebilirsiniz" 

İsviçreli arkadaşlarına Türkiye’nin elektrikli araçla gezilebileceğini kanıtlamak için Türkiye’yi elektrikli aracıyla gezmeye başladığını söyleyen Studer, “İsviçre’den buraya geldim. İsviçre’de yaşıyorum ve Türkiye’de şu an tatildeyim. Gezmeyi çok seviyorum ve 76 ülke gezdim. Buraya geldiğim elektrikli aracımla da 18 farklı ülke gezdim. Türkiye’yi gezmem için çocuğum beni yönlendirdi. Bir de kendi memleketin Türkiye’yi gez dediler. Bununla birlikte merak ettiğim için de bu geziye çıkmaya karar verdim. 'Elektrikli araçla Türkiye gezilebilir mi?' diye merak ettim. Hem kendi merakımdan bir yandan da İsviçre’de elektrikli araç kullanan arkadaşlarıma gezilebileceğini ispatlamak için geziye çıktım. İsviçre’den çok sayıda takipçim olduğu için her gün görsünler diye sosyal medyadan da paylaşım yapıyorum. Hem Türkiye’nin çok güzel olduğunu hem de Türkiye’de elektrikli aracın şarj edilebildiğini insanlara göstermek, bunu Türkiye’de yapmak mümkün” sözlerini kullandı. 

“Erzurum, gezdiğim 40’ıncı il oldu” 

Türkiye’nin her bölgesini gezeceğini ve şu an da gezdiği 40’ıncı il olarak Erzurum’da olduğunu belirten Studer, “Uygulamalar var ve bu uygulamaların yönlendirmesi ile birlikte kolay bir şekilde şarj noktalarını bulabiliyorum. Aracın menzili 560 kilometre fakat hava şartlarına göre değişiyor. En kötü olasılık ile 450 kilometre problemsiz şekilde gidebiliyorum. Erzurum, Türkiye’de gezdiğim 40’ıncı şehir oldu. Gezimde bayağı ilerledim; yarısı bitti, yarısı kaldı. Türkiye’nin her yerini gezmek benim için önemli; hiçbir yeri atlamadan gezeceğim. Türkiye gezimde çok ilginç şeyler yaşadım fakat benim dikkatimi çeken 15-25 yaş grubu gençler oldu. Burada gençler çok bilgili ve bilinçliler. Her şeye merakları var. Ben de onları aracımla tur attırarak gezdiriyorum. Erzurum’u sıcak buldum, insanları da çok sıcak. Gerçekten doğu çok sıcakkanlı ve her durumda destek oluyorlar” şeklinde konuştu. 



“76 ülke gezdim, Türkiye kadar güzel ülke görmedim” 

Muhammet Durmuş’un davetiyle buraya geldiğini söyleyen Studer, “Burada Muhammet isminde bir arkadaşım var, bana çok destek oldu. Cağ kebabı yedim ve beğendim. Yarın Gümüşhane ve Bayburt'u gezeceğim. Daha sonra Erzincan’a gideceğim. 76 ülke gezdim ve Türkiye kadar güzel bir ülke gerçekten görmedim. Muhammet bana gezdiğim yerlerde çok yardımcı oldu. Zaten onun daveti ile buraya geldim” açıklamasını yaptı. 



“Önemli olan elektrikli araçla Türkiye'nin gezilebildiğini görmek” 

Elektrikli araçla Türkiye’nin ve Doğu Anadolu’nun yurt dışından gelinerek gezilebileceğini söyleyen Durmuş ise, “Doğu Anadolu Bölgesi'ni elektrikli araçla gezen ilk insan benim. Halide Hanım'ı da sosyal medya üzerinden izliyordum. Elektrikli araç ile gezdiği yerleri görüyordum. Onu Türkiye’ye çağırdım. Gezisinde ona öncülük etmek istedim ve bizi kırmadı, Erzurum’a kadar geldi. Türkiye’nin batısında elektrikli araçla hiçbir problem yaşanmadığı biliniyor. Doğu Anadolu’da elektrikli araçla gezilebildiğini görmek ve farkındalık ortaya koymak benim amacımdı. Halide Hanım elektrikli araçlar ile ilgili çok bilgili bir insan, kendisi de elektrikli araç sürüş eğitmeni olarak tecrübeye sahip. Bu benim hayalimdi, yurt dışından elektrikli araçla Erzurum’a getirip ona Erzurum'u tanıtmaktı” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)