Melen Çayı'nda rafting sezonu açıldı

Türkiye'nin en önemli parkurlarından biri olarak bilinen Düzce'nin Cumayeri ilçesinde bulunan Melen Çayı'nda rafting sezonu başladı.

SEYAHAT 28.03.2022, 12:49 29.03.2022, 11:46
Melen Çayı'nda rafting sezonu açıldı

Havaların ısınması ve kar sularının erimesiyle Dokuzdeğirmen mevkisinde bulunan Melen Çayı'na akın eden adrenalin tutkunları, botlarını suya indirdi.

Melen Çayı'nda sezon başladı

Doğada, botlarıyla debisi yüksek suda ilerleyen adrenalin tutkunları, 13 km uzunluktaki parkurda hep beraber heyecanlı anlar yaşadı.

Rafting İl Temsilcisi Birol Tepe, Melen Çayı'nın debisinin arzu ettikleri seviyeye ulaşmasıyla birlikte rafting sezonunu açtıklarını dile getirdi.

Yeni sezonun işletmecilere ve raftingseverlere hayırlı olmasını dileyen Tepe, "Senelerdir yapmamıza rağmen farklı bir heyecan içindeyiz. İki yıl salgın süreci ve bu esnada yaşadığımız sel gibi problemlerden sonra yeni sezona kavuşmak  heyecanlandırdı." sözlerini kullandı.

Yeni sezondan çok umutlu olduklarını söyleyen Tepe, "11 büyükşehire yakın bir yerdeyiz. Konumumuz ve yabancı turist bakımından büyük beklentimiz var. Salgından önce 150 bin ziyaretçi sayısına ulaşmıştık, bu yıl da beklentimiz o düzeyde. Önümüzdeki yıl ise 250 bin ziyaretçi hedefimiz bulunuyor." şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin pek çok ilinden gelenler var"

Melen Çayı'nda bulunan parkurun 13 km uzunlukla birlikte Türkiye'nin en uzun parkuru olduğunu belirten Tepe, şunları söyledi:

"Türkiye'nin pek çok ilinden ziyaretçilerimiz var. İzmir’den, Bursa'dan gelenler var. Orada, Antalya ve Muğla olmasına rağmen ziyaretçilerimiz Melen Çayı'na akın ediyorlar. Bizi farklı kılan şey; kar sularının erimesinden sonra nehrimizde oldukça yüksek debi ve rapid bulunuyor. Rapid denilen şey, dalgaların olduğu bölgeler. Öte yandan Zonguldak, Yalova ve İstanbul gibi kentlerden gelenler de var."

Kardeşleriyle rafting yapmak için gelen Çilimli Kaymakamı Gizem Bayguş da "İlk deneyimimiz, heyecanlıyım, sezon açılışında buraya geldiğimiz için mutluyum." açıklamasını yaptı.

İstanbul'a en yakın rafting bölgesinin Melen Çayı olduğunu belirten Bayguş, "Rafting ve macera sporlarına ilgi gösteren vatandaşlar, buranın farkındalar. Salgın da etkiledi zannedersem fakat bu sezondan sonra raftinge büyük talep bekliyorum. Raftingseverleri bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)