Mavi ile yeşilin buluştuğu yer: Dilek Yarımadası

'Yeşil ile mavinin buluştuğu yer' olarak da bilinen Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nı, bayram tatili süresi boyunca 168 bin kişi ziyaret etti.

SEYAHAT 19.07.2022, 22:00 20.07.2022, 14:55
Mavi ile yeşilin buluştuğu yer: Dilek Yarımadası

Didim, Söke ve Kuşadası sınırlarındaki milli park, her sene çok sayıda yabancı ve yerli konuğu ağırlıyor.

Koylarda yüzenler, milli parkta 33'ü endemik olmak üzere toplam 804 bitki türünün yanı sıra bölgeyi yaşam alanı olarak seçen, aralarında nesli tükenme tehlikesi altında olan flamingo ve tepeli pelikanların da yer aldığı 256 kuş türünü, 45 sürüngeni ve 37 memeliyi görme fırsatı yakalıyor.

Misafirler, karadan geçiş yapma imkanının bulunmadığı koylara ise tekne turlarıyla gidebiliyor.

Bayramda 168 bin kişi geldi

Milli Park, 9-17 Temmuz tarihleri arasındaki Kurban Bayramı tatilini de bir hayli yoğun geçirdi.

Tatil süresi boyunca toplam 168 bin kişinin gezdiği ve yoğunluk sebebiyle öğleden sonraları araç girişlerine müsaade edilmeyen park, senenin ocak-haziran dönemini ise 367 bin ziyaretçiyle kapattı.

Milli parkta bulunan koyların güvenliği ise atlı jandarmalarca sağlanıyor.

"Sonradan gelenler alınmadı"

Kuşadası Turizm Tanıtma Derneği'nden Başkan Bülent İlbahar, basın mensuplarına, ilçeye tatil için gelenlerin önemli bir bölümünün milli parkı tercih ettiğini belirtti.

İlbahar, "Milli parkımızda, bayram zamanı oldukça uzun araç kuyrukları meydana geldi. Binlerce kişilik bir otopark alanı da vardı. Onlar dahi dolmuştu ve sonradan buraya gelenler alınamadı. Milli park gerçek manada dünyada sayılı yerlerden biri. Doğayla mavinin bir araya geldiği çok güzel bir bölge. Koyların hepsi çok güzel. Pırıl pırıl bir denizi var." sözlerini sarf etti.

"Yine geleceğim"

Ziyaretçilerden Halil Saltık adlı yurttaş, "İlk defa geliyorum, çok güzelmiş, buraları çok beğendim, harika... O kadar çok yer gezdim ama bu denli güzel deniz, doğa ilk defa görüyorum." diye konuştu.

İstanbul'dan geldiğini söyleyen Tolga Biçer, "Bir tarafta turkuaz deniz, bir tarafta orman var. Her şey muhteşem. Yine geleceğim." dedi. 

Oktay Karakaş ise bölgeyi çok beğendiklerini, milli parkın aile olarak gelinebilecek huzurlu bir mekan olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)