Mart Ayı sonuna kadar Uludağ’da kayak sürecek!

Ülkemizin Bursa iline bağlı en gözde kayak merkezi Uludağ; Birinci Yerleşim Bölgesi'nde 12, İkinci Yerleşim Bölgesi'nde 5 otel, yaklaşık 6 bin yatak kapasitesiyle hizmetine devam ediyor. Aktivitelerin devam ettiği büyülü zirvede, kar seviyesininy üksek olmasının ardından, sezonun Mart ayı sonuna kadar devam etmesine karar verildi.

SEYAHAT 20.02.2021, 17:58 21.02.2021, 14:19
Mart Ayı sonuna kadar Uludağ’da kayak sürecek!

Bursa il merkezine yaklaşık 51 kilometre uzaklıkta bulunan ve kayak dendiği zaman akla ilk gelen yer olan Uludağ Kayak Merkezi; kendini yenileyen tesisleri, büyülü doğası, yüksek kapasitesi, uzun pistleri ve bol bol yapılan aktiviteleriyle ziyaretçilerinin gözde mekânlarından bir tanesi. Birinci Yerleşim Bölgesi'nde 12, İkinci Yerleşim Bölgesi'nde 5 otel, yaklaşık 6 bin yatak kapasitesiyle hizmetini sürdüren büyülü mekan Uludağ, bünyesinde 20 kayak pistini bulundurmasının yanı sıra snowboard, bigfoot, buz pateni ve kar motosikleti gibi eğlence oldu aktiviteleriyle de gözdeliğini koruyor.

Mart sonuna kadar sezon uzadı

Geçtiğimiz haftalarda tüm Türkiye’de etkisini göstermeye başlayan ve özellikle Marmara Bölgesi’de daha da yüksek bir şekilde etkisini gösteren kar yağışı, Uludağ’da da oldukça etkili oldu. Kar kalınlığının neredeysen 1.5 metreye ulaştığı zirve Uludağ’da sezon da uzamış oldu. Mart başında kapanması beklenen kayak sezonu, böylece Mart sonuna kadar uzamış oldu.

Ayrıca bölgedeki doluluk oranları da yüzde yüz olarak görünüyor.  Kayak merkezindeki pistlerin uzunluğu ise, 300 metre ila 1980 metre arasında değişiyor. Ayrıca bölgede 11 teleski, 6 telesiyej ve 1 gondola tesisi de yer alıyor.

1961 yılında ‘milli park’ olarak ilan edilen Uludağ’da bulunan "Oteller Bölgesi"ne ise, 9 kilometrelik bir hatta sahip olan teleferikle alternatif ulaşılabiliyor. Son zamanlarda otoyol ve köprü gibi projelerin hayata geçirilmesiyle beraber, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, İzmir gibi şehirler de Uludağ’a yaklaşmış oldu.



Bu projelerle Bursa'nın adeta İstanbul'un kapı komşusu haline gelmesi de, İstanbul ve Uludağ arasında gidiş geliş yoğunluğunu artırmış oldu. Osmangazi Köprüsü'nün de bulunduğu güzergahla brilikte, Uludağ'a İstanbul'dan 2-2,5 saatte, İzmir'den de yaklaşık 4,5 saatte ulaşılabiliyor. Ankara'dan Uludağ'a kara yoluyla ulaşmak isteyenler ise 5 saatte bölgeye gelebiliyor. Ayrıca Mudanya ve Yalova'ya deniz otobüsleriyle gelinerek Uludağ'a ulaşılabilmek mümkün.

Yorumlar (0)