Manisa'da yanardağların patlamasıyla oluştu... 12 bin yıllık

Manisa'ya bağlı Salihli ilçesinde, 12 bin yıl evvel yanardağların patlaması neticesinde oluştuğu öngörülen Adala (Hermos) Kanyonu, doğaseverlerin ilgisini çekiyor

SEYAHAT 13.07.2021, 23:43
Manisa'da yanardağların patlamasıyla oluştu... 12 bin yıllık

Demirköprü Barajı, Marmara Gölü, Gediz Ovası ve antik çağ coğrafyacısı Strabon'un 'Yanık Ülke' olarak isimlendirdiği jeoparkın ortasında bulunan Adala Kanyonu, sönmüş lav akıntılarının arasındaki doğal güzelliklerinin yanı sıra Gediz Nehri'ne de eşlik ediyor.

Doğaseverlerin uğrak noktası

Doğa yürüyüşü yapmak isteyen yurttaşların tercih ettiği kanyon, doğayla baş başa kalmak ve kamp yapmak isteyenlerin de uğrak noktası.

Adala Kanyonu, antik çağlardan günümüze uzanan, yemyeşil doğasıyla keşfedilmeyi bekleyen Ege'nin önemli tabiat varlığı olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Kavurucu yaz günlerinde misafirlerine serinleme fırsatı veren kanyon, 25 metre yüksekliğindeki şelalesi, eşsiz doğası, çam ormanları ve Kız Köprüsü'yle misafirlerini bekliyor.

Jeopark Belediyeler Birliği Turizm Sorumlusu Ali Karataş, kanyon çevresinde ve içinde doğa sporlarına uygun rotalar ve güzergahlar oluşturacaklarını dile getirdi.

"Her yaştan yurttaşı bekliyoruz"

Kampçılığa ve doğa yürüyüşçülerine ilgi duyanları bölgeye çekmeye çalıştıklarını dile getiren Karataş, "Doğa sporları önemli bir tanıtım aracı olarak kullanılabilir. Bizler için bisiklet parkurları, doğa yürüyüşleri ve doğa sporları ile ilgili etkinlikler bir hayli önemli. Su geçişleri, güzergahlar ve tırmanmalar her yaştan yurttaşımıza gayet uygun. Doğayla baş başa zaman geçirmeyi dileyen herkesi Salihli-Kula UNESCO Global Jeoparkı'na ve eşsiz jeositlerimize bekliyoruz." sözlerini sarf etti.

"İlgi her yıl biraz daha artıyor"

Salihli Belediyesi'nden Mahmut Süreyya Karaoğlu ise Jeopark Belediyeler Birliği tarafından destek verilen doğa sporları organizasyonlarında cazibe merkezi haline getirmeyi amaçladıkları kanyonun büyük bir turizm potansiyeli barındırdığını dile getirdi.

Tarihte 'Hermos' olarak adlandırılan, günümüzdeki adıyla Adala Kanyonu'nu daha fazla tanıtmak istediklerini ifade eden Karaoğlu, "Salihli-Kula UNESCO Global Jeoparkı'nın önemli jeositlerinden biri olan kanyon, yürüyüş sporu ile ilgilenen yurttaşlar için önemli güzergahlara sahip. Son yıllarda özellikle doğaseverlerin gözle görülür oranda artan bir ilgisi söz konusu." diye konuştu.

Yorumlar (0)