Loç Vadisi hazan renkleriyle ziyaretçilerini bekliyor

Kastamonu'ya bağlı Cide ilçesinde yer alan Loç Vadisi, rengarenk bitki örtüsü ve turkuaz renkli çayı ile hazan mevsiminde ziyaretçilerini bekliyor.

SEYAHAT 15.11.2021, 00:46 16.11.2021, 09:24
Loç Vadisi hazan renkleriyle ziyaretçilerini bekliyor

Dünyadaki en derin ikinci kanyon olarak gösterilen Valla Kanyonu'nun çıkış kısmında başlayıp, yaklaşık olarak 8 kilometre mesafenin ardından Karakadı Kanyonu'nda biten Loç Vadisi, kendine özgü bitki örtüsü, el değmemiş yapısı ve dev kayalıklarıyla ilgi çekiyor.

Küre Dağı Milli Parkı çatısı altındaki vadi, endemik bitki türleri, biyoçeşitliliği ve yaban hayatıyla hazan mevsiminde görsel şölen sergiliyor. Yer yer 1200 metreye ulaşan derinliğe sahip olan vadinin tam ortasından geçen Devrekani Çayı'nın turkuaz suyu, yılın her dönemi konuklarını etkiliyor.

Vadiden akanda suda yaz mevsiminde serinleyen ziyaretçiler, hazan mevsiminde rengarenk ağaçların altında yürüyüş yapıyor.

"Ölmeden önce görülmeli"

Fotoğraf tutkunu Cebrail Keleş, basın mensuplarına, bölgenin benzersiz bir doğal güzelliğe sahip olduğunu söyledi.

Keleş, "Dünyadaki en kaliteli kayın ağaçları da bu bölgede. Burası ilkbahar mevsiminde de çok güzel oluyor. Fotoğraf tutkunlarının ve doğaseverlerin aradığı her şey burada. Buradan büyülü bir nehir geçiyor. Aktığı güzergah boyunca da çok sayıda gölcük oluşturuyor. Bu sularda çok güzel alabalıklar var. Ölmeden önce görülmesi gereken yerlerden biri." dedi. 

Bölgede yaşayan Zafer Kecin ise "Burayı sahip çıkıyoruz. Burası tam olarak keşfedilmemiş bir yer. Fotoğraf çekmek için, kamp yapmak için geliyorlar. Sonbahar mevsiminde tam bir renk cümbüşü oluşuyor." şeklinde konuştu. 













Yorumlar (0)