Kütahya’nın büyülü tarihini, tenis oynatarak öğretiyor!

Kütahya’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı olarak tenis antrenörlüğü yapan Mert Kaya, tarih ve tenis sporunu bir araya getirdi. “Sporun Gelişimi, Tarihin Tanıtımı" adlı bir proje başlatan Kaya, gençlere tenis sporunu öğretmesinin yanı sıra, Kütahya’nın tarihi alanlarını da tanıtıyor.

SEYAHAT 22.04.2021, 10:53 23.04.2021, 10:58
Kütahya’nın büyülü tarihini, tenis oynatarak öğretiyor!

Kütahya’da tenis antrenörü olarak görev yapan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı çalışan Mert Kaya, sıra dışı bir projeye imza attı. Tarih ve tenis sporunu bir araya getiren Kaya, "Sporun Gelişimi, Tarihin Tanıtımı" adında bir projeyei başlattı. Tenis sporunun yaygınlaşması ve dikkatlerin üzerine çekilmesi amacıyla bu projeye imza atan Kaya, öğrencileriyle beraber Aizanoi Antik Kenti'nde bir alan kurdu. Portatif bir tenis filesi yerleştiren Kaya, öğrencileriyle doyasıya tenis oynadı. Raketlerini ve tenis toplarını alan öğrenciler ise Aizanoi Antik Kenti'nde tenisin tadını çıkarmaya başlarken, proje bir anda ilgi çekti. Bu ilginin bir nedeni de, tenis oynama anlarında çekilen kısa videoların sosyal medya üzerinden yayılması oldu.



Tenis sporu ve Kütahya tarihi bir araya geldi

Böylece Kühahyalı vatandaşlarında ilgisini çeken spor, onların da katılmasıyla ayrıca renklendi. Tenisin Türkiye’de çok yaygın olmadığını, ama daha da yaygınlaşabilir olabileceğini kaydeden Mert Kaya, ilgiyi tenisin üzerine çekmek için ulaşılabilir projeler düşündüğünü belirtti. Gençlik ve Spor Bakanının, Kütahya'yı ziyareti sırasında bir çağrıda bulunduğunu ve bu çağrısının sporun sokağa yayılması üzerine olduğunu belirtti. Bunun üzerine çılgın bir proje düşünen Kaya, tenise dikkati çekmenin yanı sıra Kütahya’nın tarihi zenginliğinin de ön plana çıkarılarak bir buluşma yaşayabileceği fikrini bulduğunu söylüyor. 



UNESCO ödüllü çini sanatçısı Mehmet Gürsoy ile de maç yapıldı

Tenis antrenmanlarını ve maçlarını bugüne kadar bir çok tarihi alanda yaptıklarını belirten Kaya, bu alanlar arasında Aizanoi Antik Kenti’nin yanı sıra; Germiyan Sokağı,  Hisar Kalesi ve Sabuncupınar ile İnli köyleri yakınında bulunan Frig Vadisi olduğunu belirtti. Maçlar sırasında unutulmaz anlar da yaşandığını söyleyen Kaya, en önemli maçlardan bir tanesinin ise, UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi ödüllü usta çini sanatçısı Mehmet Gürsoy ile yapılan maç olduğunu söyledi. Yer yer tarihi alanda maç yaparken ziyaretçilerin de olduğunu belirten Kaya, turistlerin kendilerini maç yaparken çok şaşırdıklarını ve kimi zaman kendilerine katıldıklarını da dile getiriyor. Bu projenin daha da büyümesini isteyen Kaya, hem teni sporuna hem de Kütahya’nın tarihi alanlarına dikkati çektiklerini sözlerine ekledi. 

Yorumlar (0)