Kristal karıyla öne çıkan Sarıkamış Cıbıltepe, turistlerin ilgi odağı oldu!

Kars’a yaklaşık 54 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sarıkamış ilçesine bağlı Cıbıltepe Kayak Merkezi, yerli ve yabancı turistlerin ilgi çeken kayak merkezilerinden biri oldu.Yılın 5 ayıp boyuncu kristal kar özelliğine sahip olan Cıbıltepe, ünlü Alp Dağları'ndaki karla aynı özelliği taşıyor.

SEYAHAT 11.03.2021, 17:14 12.03.2021, 13:32
Kristal karıyla öne çıkan Sarıkamış Cıbıltepe, turistlerin ilgi odağı oldu!

Kars il merkezine 54 kilometre uzaklıkta bulunan ve Sarıkamış ilçesi sınırlarında bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, ziyaretçilerin ilgisini çeken kayak merkezlerinden bir tanesi olmaya devam ediyor. Özellikle ormanlar arasındaki doğal güzelliğiyle dikkat çeken kayak merkezi, kristal karlarla kaplı pistleriyle öne çıkışını sürdürüyor.

Türkiye’nin kış turizminde önemli bir yeri var

Kristal kar kalitesi, Dünyaca ünlü Alp Dağları'ndaki karla aynı oranda olan Cıbıltepe’de, yılın 5 ayı olarak kayak pistini diğer kayak pistlerinden ayıran bir özellik olarak dikkat çekiyor. Sarıçam ormanları arasında bulunan doğal kayak merkezi, Türkiye’nin kış turizminde önemli bir turizm merkezi olarak dikkat çekiyor. Son dönemlerde oldukça rağbet gören Cıbıltepe Kayak Merkezi, Sarıkamış ilçe merkezine 2 kilometrelik bir mesafede bulunuyor. Bölgede ayrıca 2 bin 830 yatak kapasiteli 2'si 5, 3'ü 4 yıldızlı 7 otel yer alırken, birçok aparta da ulaşabilmek mümkün.

Tam Bağımsız Tesis Çalıştırma Belgesi aldı

Yüksek bir plato üzerinde bulunan Sarıkamış Cıbıltepe’de çoğu gün güneşli geçiyor. Kayak merkezinde yaklaşık 10 tane pist bulunuyor. Çığ tehlikesi bulunmayan kayak merkezinde, saatte bir 3 bin kişi taşıma kapasitesine sahip 5 telesiyej bulunuyor. Safari ve kızaklı gezilere de ev sahipliği yapan merkezde, ayrıca snowboard sporu yapmak isteyenler için özel bir pist de bulunuyor. Ayrıca gece saatlerinde kaymak isteyenler için de gece kayağı imkanı sunuluyor.



2019 yılında Avusturya'dan gelen bir denetim firması, telesiyejlerde yapılan özel 1700 test yaptı. Testlerin ardından, kayak merkezi "Tam Bağımsız Tesis Çalıştırma Belgesi" ne layık görüldü.

Yorumlar (0)