Koronavirüssüz bir tatil için 6 ülke önerildi!

İngiliz basın organı Daily Express, koronavirüs riski açısından en güvenli 6 tatil ülkesini sıraladı. Listede Türkiye de bulunuyor.

SEYAHAT 26.02.2020, 09:57 26.02.2020, 10:05
Koronavirüssüz bir tatil için 6 ülke önerildi!

Daily Express, 10 Nisan'da başlayacak olan Paskalya tatilini yurtdışında geçirmeyi planlayanlar için, koronavirüs açısından güvenli ülkelerin belirtildiği bir dünya haritası yayımladı.

Yayımlanan haritada, koronavirüs açısından en güvenli 6 ülke belirtildi.
Seyahat ve tıp uzmanlarında ülkelerdeki risk durumu ve enfekte görülme sayısına bağlı olarak oluşturulan haritada, en güvenilir ülkeler yeşil renkle işaretlendi.


Daily Express'ten Aimee Robinson'un haberinde şu ifadelere de yer verildi: "Koronavirüs artık dünya çapında 32 ülkede tespit edilen küresel bir salgındır. Korku arttıkça, birçok tatilci seyahat planlarını iptal ediyor. Ancak, virüs korkusu sizi Paskalya tatilinizde dinlenmenizi engellememelidir. İşte keyfini çıkarabileceğiniz en güvenli altı tatil yeri."


Yeşil renkte yer alan ülkeler şöyle: Türkiye, Polonya, Macaristan, Meksika, Barbados ve Jamaika.

Kırmızı ile işaretlenmiş yüksek risk grubundaki ülkeler: Çin, Singapur, Japonya, Honkong, Tayland, Güney Kore, Tayvan ve Malezya.

Enfekte sayısına göre koyulaşan sarı bölgedeki 21 ülke ise şöyle: Vietnam, Almanya, ABD, Avustralya, Fransa, Macau, İngiltere, BAE, Kanada, Filipinler, İtalya, Hindistan, Rusya, İspanya, Kamboçya, İsveç, Nepal, Belçika, Sri Lanka, Finlandiya ve Mısır.
 

Yorumlar (0)