Keşfedilmemiş eşsiz güzellikleriyle gezginlerin tercihi Tunceli

Tunceli'de farklı meslek alanlarından birçok kişi, haftanın belirli tarihlerinde bir araya geliyor ve düzenledikleri doğa turları ile dağcılık çalışmalarıyla kentlerinin eşsiz güzelliklerine şahit oluyor.

SEYAHAT 23.12.2022, 08:50 24.12.2022, 09:20
Keşfedilmemiş eşsiz güzellikleriyle gezginlerin tercihi Tunceli

Sarp dağlarla çevrelenmiş kent, dört mevsimde de sunduğu doğal güzelliklerle seyahat rotalarının ilk sıralarında yer alıyor. Yurdun dört bir kesiminden Tunceli’ye giden yerli turistler, doğal güzelliklere hayran kalıyor. Çeşitli meslek grupları ve yöre halkının bir araya gelerek gerçekleştirdikleri doğa yürüyüşleri ise dikkatleri çekiyor.

Eşsiz güzelliklere şahit oluyorlar

Şehirdeki doğa sporları kulüplerinin çatısı altında toplanan birçok kişi, Çemişgezek, Pertek, Hozat, Mazgirt, Nazımiye, Pülümür ve Ovacık ilçelerinde yürüyüş yapmaya gidiyor.

Kış dönemlerinde gruplar oluşturarak dağlara doğru yürüyen vatandaşlar, güzergahları boyunca birbirinden farklı doğal güzelliklerin içerisinde kalıyor.

Karla kapanmış zirve noktalarda uzun süreler kalan vatandaşlar, gerçekleştirdikleri bu etkinliklerle hem daha önce görmedikleri doğal güzelliklere şahit oluyor hem yeni insanlarla tanışıyor hem stres atıyor hem de eğleniyor.

Erken saatlerde buluşuyor, yola düşüyorlar

Tunceli Müzesi yetkililerinden Ali Haydar İmre, işinden geriye kalan vakitlerini doğa gezileriyle değerlendirdiğini ifade etti.

Günübirlik ziyaretlere katılım sağladığını dile getiren İmre, "Bugün güzergahımızı Pülümür ilçesinde bulunan Karagöz köyü bölgesine döndürdük. Sabah erken vakitlerde arkadaşlarımızla il merkezinde bir araya geldik. Kiralamış olduğumuz servis aracı ile yola düştük. Uzun süre yürüyüş yaptıktan sonra belirlediğimiz noktaya vardık." dedi.

Yorumlar (0)