Kastamonu’nun Tarihi İnebolu Evleri, karlar altında renkli manzaralar oluşturdu!

İnebolu, Kastamonu’nun tarihi bir ilçesi olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. Bölgedeki yoğun kar yağışı bir çok köy yolunu kapatırken, Türkiye'nin İstiklal Madalyası alan tek ilçesi olan yerdeki Tarihi İnebolu Evleri de karlar altında muhteşem manzaralar ortaya çıkardı.

SEYAHAT 18.02.2021, 15:32 19.02.2021, 17:02
Kastamonu’nun Tarihi İnebolu Evleri, karlar altında renkli manzaralar oluşturdu!

Kastamonu il merkezine yaklaşık 90 kilometre uzaklıkta bulunan İnebolu ilçesinin tarihi bölgesinde yer alan “Tarihi İnebolu Evleri”, karlar altında kartpostallık manzaralar oluşturdu. Bölgedeki bazı mahallelerde ise kar, 1 metreye kadar ulaştı. Ayrıca yoğun kar yağışı, ilçeye bağlı 70 tane köy yolunu ulaşıma kapattı. Birçok köyde elektrik kesintisi yaşanırken, ilçe merkezinde ise ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Tarihi evler, ‘drone’ ile görüntülendi’

Türkiye'nin 9 Nisan 1924 tarihi ve TBMM kararıyla Beyaz Şeritli İstiklal Madalyası alan tek ilçesi olan Kastamonu’ya bağlı İnebolu ilçesi, bir yandan buram buram tarih kokan sokaklarında da ziyaretçilerini geçmişe götürüyor. İlçede bulunan Tarihi Ahşap Evleri ise, üzerlerinin karla kapanmasının ardından ortaya güzel manzaralar çıkardı. Drone ile görüntülenen evlerin manzarası, görenlere keyifli dakikalar yaşattı.

İnebolu’nun ‘Milli Mücadele’ dönemindeki rolü büyük

İnebolu evlerinin en dikkat çekici özelliği, çatılarının yöresel bir şekilde arduaz yani marla taşı ile kaplanmış olması. Dış cephesinin ise aşı boyasıyla boyanmış olması ve mavi ile beyaz gibi renklerle buluşturulmasıyla farklı bir ton yakalanması da dikkat çekiyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün "Gözüm Sakarya'da, kulağım ise İnebolu'da" sözleriyle bilinen tarihi ilçe, Milli Mücadele sırasında dışarıyla bağlantı kurulabilecek tek limanının bulunduğu yer olarak biliniyordu.

Ülkenin dört bir yanından İnebolu limanına gemilerle gelen gönüllüler, silah ve cephaneleri Ankara’ya ulaştıran İstiklal Yolunun buradan kurdular. Böylece İnebolu, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında büyük rolü olan ilçelerden bir tanesi olarak dikkat çekti.

Yorumlar (0)