Karlar altındaki Nemrut Krater Gölü, karlı görüntüsüyle mest ediyor!

Bitlis’e yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan ve Tatvan ilçesine bağlı Nemrut Krater Gölü, karlara gömülmüş görüntüsüyle herkesi mest ediyor. Dünyanın ikinci en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, karlarla kaplanmış inanılmaz görüntüsüyle hayran olunacak bir hale büründü.

SEYAHAT 17.04.2021, 11:06 18.04.2021, 10:20
Karlar altındaki Nemrut Krater Gölü, karlı görüntüsüyle mest ediyor!

Bitlis il merkezine 40 kilometrelik bir mesafede yer alan ve Tatvan ilçesine ise 21 kilometrelik uzaklıkta bulunan Nemrut Krater Gölü, Aralık ayının ardından bir kez daha kar yağışına sahne oldu. 2021 yılında da muhteşem bir manzaraya sahip olan Nemrut Krater Gölü, herkesi mest eden şahane bir kar manzarasına daha kavuştu. Yaz kış her mevsimde bambaşka bir görüntüye bürünen büyülü göl, Kırgızistan’da bulunan  ‘Issık Göl’ ün ardından dünyanın ikinci en büyük krater gölü olarak dikkat çekiyor.



Masmavi göl suyu, beyaz karla buluştu

Nemrut Kalderası olarak da anılan ve büyülü bir atmosfere sahip göl, daha önce de Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi yani EDEN kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" almıştı. Adeta bembeyaz bir gelinlik giyen ve drone ile görüntülendiğinde muhteşem bir manzaraya kavuşan göl, 2 bin 250’lik bir rakıma sahip. Sıcak ve soğuk olmak üzere göllere sahip olan Nemrut Kalderası, buhar bacası ve buz mağarasına da sahip. Çeşitli ve renkli bir biyoçeşitliliğe sahip olan göl, masmavi sularının bembeyaz karla muhteşem bir ahenk oluşturduğu günleri yaşatıyor ziyaretçilerine.



Adını, milattan önce 2100 yılında yaşayan ve tarihte önemli bir yere sahip olan Babil Hükümdarı Nemrut'tan alan Nemrut Krater Gölü, Tatvan ilçesi sınırlarında yer alsa da Ahlat ve Güroymak’ın da sınırlarında bulunuyor. Her mevsim bambaşka bir güzelliğe bürünen büyülü göl, ziyaretçiler tarafından etkileyici bir şekilde karşılanıyor.

Yorumlar (0)