Karavan kiraları salgından sonra 5 yıldızlı otel fiyatlarını aratmıyor

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) şartları sebebi ile cazip hale gelen karavanla tatil yapmak isteyenlerin günlük ödeyecekleri kira bedeli 300 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişebiliyor.

SEYAHAT 19.07.2021, 00:05 19.07.2021, 12:36
Karavan kiraları salgından sonra 5 yıldızlı otel fiyatlarını aratmıyor

Karavan tatili birkaç sene öncesine dek Türk insanının çoğunlukla emeklilik düşlerini süsleyen bir tatil modeli olarak öne çıkıyordu. Koronavirüsün yaşam şekillerini, ihtiyaçları ve alışkanlıkları değiştirmesiyle karavanlar toplumun her kesiminden ve yaş grubundan insanın hayali haline geldi.

Bu değişimde, 1 seneyi aşkın süredir uygulanan sokağa çıkma sınırlamaları, gündelik yaşamın artık değişmez bir parçası haline gelen sosyal mesafe kuralları ve COVID-19 bulaşma korkusu da etkili oldu.

Karavanların satış fiyatları kısa süre içerisinde 2 katının üzerine çıkarken, kiralama ücretleri de her şey dahil 5 yıldızlı otellerin tek gecelik konaklamasıyla yarışır duruma geldi.

İhtiyaca uygun karavan seçenekleri

Tercih edilen karavan türüne göre günlük kiralama ücretleri 300 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiyor.

Karavan tatili isteyenler, içerisine tuvalet, yatak, mutfak, banyo gibi yaşam modülleri eklenmiş, çekiş için herhangi bir araca gereksinim duymayan motokaravanları tercih edebiliyor. Daha fazla hareket isteyen yurttaşlar ise araçlarının arkasına takabilecekleri çekme karavanı kiralayabiliyor. Bu karavan türünde çekiş için yeteri kadar güçte araç kiralaması da yapılabiliyor.

Tatil yapmak amacıyla 'yoldan çıkmayı' tercih edenler ise tüm arazi ve iklim koşullarına uygun 'off road karavan' ile doğayla bir araya geliyor. Bazı karavanlardaki ehliyet şartı sebebi ile yalnızca şoförlü kiralama da yapılabiliyor.

Kurumsal şirketlerin yanı sıra dijital ortam üzerinden kendi karavanlarını kiraya verenlere ait araçlar da tercih edilebiliyor. Yoğun istek sebebi ile karavan tatili planlayanların günler öncesinden rezervasyon yaptırması gerekebiliyor.

Yorumlar (0)