Karadeniz mahallesi Ortamahalle, salgın sonrası için hazırlıklara başladı!

Osmanlı döneminden kalma ilginç mimariye sahip evleri ve Arnavut kaldırımlı sokaklarıyla dikkat çeken Karadeniz’in tarihi mahallesi Ortamahalle, restore ediliyor. Yeni bir teleferik sisteminin yapımının devam ettiği mahallede, sokaklar da döşeme kaplamaları ve aydınlatmalarla yeni bir hale bürünüyor. Mahalle, salgın sonrasında aslına uygun bir şekilde gezilebilecek. 

SEYAHAT 09.05.2021, 17:40 10.05.2021, 11:39
Karadeniz mahallesi Ortamahalle, salgın sonrası için hazırlıklara başladı!

Trabzon’un Akçaabat ilçesine bağlı olan ve Doğu Karadeniz’in Safranbolu’su” olarak adlandırılan Ortamahalle’de restore çalışmalarına devam ediliyor. 13 tanesi tescilli, 11 tanesi ise tescilsiz yapının restore işlemlerinin sürdüğü mahallede, ayrıca sokaklarda da bazı yenilenmeler yapılıyor. Mahallenin sokaklarında aydınlatmalar ve döşeme kaplama sistemlerinde yenilenmeler yapılıyor. Arnavut kaldırımlarıyla dikkat çeken Karadeniz Mahallesi, ayrıca Osmanlı döneminden kalma tarihi konaklarıyla da herkesin dikkatini çeken bir konumda.



Evler restore edilip turizme kazandırılacak

Salgın dönemi sonrası gezilmek için restore çalışmalarının sürdürüldüğü mahallede, ayrıca ilk etapta onaylanan projeler de çalışmaların sonuna doğru geliniyor. Salgın sonrası önemli bir turizm atağının olması beklenen Ortamahalle, evlenecek olan çiftlerin fotoğraf çekimleri içinde doğal plato ve stüdyo haliyle de heyecanlandırıyor. Mahalledeki Osmanlı’dan kalma evler için çalışmalarının başladığını söyleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, daha önce üç evin restore edildiğini ve bu evlerin turizme kazandırılmasının önemli olduğunu belirtti. Bölgede ayrıca bir teleferiğin de inşaatının devam ettiğini aktaran Ekim,  Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak çalışmada olduklarını ve ikinci etapta da Ortamahalle'nin üst kısımlarında bulunan Michael kilisesinin kısmına kadar olan bölgede çalışmaların devam edeceğini belirtti.



Michael Kilisesi, müze oluyor

Ortamahalle’de turizmin artması için ellerinden gelen gayreti devam ettirdiklerini belirten Ekim, restorasyonu gören bazı ev sahibi vatandaşlarında kendi evleri için başvuruda bunmaya başladıklarını söyledi. Toplamda 47 tane tescilli yapının Ortamahalle sınırları içinde bulunduğunu söyleyen Ekim, Michael Kilisesi’nin de müze olarak hizmet vereceğini sözlerine ekledi. Ayrıca yerel halkın ilçeye ulaşımları için Pulathane bulvarında bazı yapı çalışmalarının yapıldığını söyleyen Ekim, projelerle beraber Ortamahalle’ye bakışın değişeceğini söyledi.

Yorumlar (0)