Karadeniz'in saklı güzelliği

Kastamonu'ya bağlı Pınarbaşı ilçesinde bulunan şelale, suyun 10 metreden dökülmesiyle meydana gelen doğal havuz ve muhteşem bitki örtüsüyle ilgi çekiyor.

SEYAHAT 28.08.2022, 19:40
Karadeniz'in saklı güzelliği

Karadeniz'in saklı güzelliklerinden biri olan Ilıca Şelalesi, ziyaretçilerine yaz sıcağında serinleme imkanı sunuyor.

Yürüyerek ulaşılabiliyor

'Dünyadaki en derin ikinci kanyon' olarak bilinen Valla Kanyonu ve uçtan uca 3 kilometre uzunluğa sahip ahşap platform üzerinden geçilen Horma Kanyonu ile bilinen Pınarbaşı ilçesinde bulunan Ilıca Şelalesi, kendine has doğal havuzu ve eşsiz bitki örtüsüyle her sene çok daha fazla turist çekiyor.

Yaklaşık olarak 3,5 kilometre uzunluğundaki Horma Kanyonu'nu geçtikten hemen sonra Ilıca Şelalesi'ne ulaşan Zarı Çayı'nın sularının 10 metreden dökülmesiyle meydana gelen doğal havuz, özellikle yaz mevsiminde serinlemek isteyenler tarafından ilgi görüyor.

Şelalenin yer aldığı Ilıca köyü, ilçeye yaklaşık olarak 12 kilometre mesafede bulunuyor. Araçla ulaşılan köyden sonra şelaleye varmak için yaklaşık olarak 15 dakika boyunca yürümek gerekiyor. Çok sayıda türden oluşan ağaçlar arasında gerçekleştirilen yürüyüşün akabinde şelaleye varılabiliyor.

"Herkese tavsiye ederim"

Başkent Ankara'dan şelaleyi görmek için gelen Şenol Ceyhan, basın mensuplarına, bölgeyi görmeyi çok istediğini kaydederek, "Burayı çok övdüler, gerçekten de harika bir yer. Çok sevdik. Havuzda yüzdük. Suyun sıcaklığı da çok iyi, insanı üşütmüyor. Herkese tavsiye ederim." diye konuştu.  

Megakent İstanbul'dan gelen Metin Yıldız ise bölgeyi çok merak ettiğini ifade ederek, "Burayı herkese öneririm. Doğası, iklimi bir harika. Suyu da çok güzel. Kavurucu sıcaklarda herkese öneririm. Çok eğlenceli ve çok kalabalık bir yer." sözlerini sarf etti. 

Yorumlar (0)