Karabük’te yüzeyi buz tutan göletler, havadan görüntülendi!

Karabük’e bağlı Eflani ilçesinde yaşanan yoğun kar yağışı sonrası, soğuk bir hava etkili olmaya başladı. Bu nedenle, ilçede bulunan göletlerin de yüzeyleri buz tuttu. Drone ile görüntülenen göletler, havadan görsel görüntüler oluşturdu.

SEYAHAT 22.02.2021, 17:51 23.02.2021, 15:55
Karabük’te yüzeyi buz tutan göletler, havadan görüntülendi!

Karabük’ün meşhur göletleri Ortakçılar, Bostancılar ve Kadıköy’ün yüzeyleri, bölgede yaşanan soğuk kış şartları nedeniyle dondu. Eflani ilçesine bağlı olan ve ilçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan göletler ve çevresi, kar yağışından sonra beyaz örtünün altında kaldı. Drone ile havadan görüntülenen göletler, muhteşem manzaralar oluşturdu.

Yerli ve yabancı turistler akın ediyor

Sıfırın altında 20 derece olarak ortam sıcaklığı ölçülen göletler bölgesindeki manzaralar, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Yüzeyleri tamamen dolan göletler, beyazlıkla beraber kartpostallara konu olacak bir şekilde manzara oluşturdu.

Her mevsim farklı bir manzara ortaya çıkıyor

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul ise, Karabük Eflani’nin tarih ve doğa turizmi açısından önemli olduğunu belirtti. Her mevsim ayrı bir görsel manzaranın ortaya çıktığını söyleyen Ertuğrul, özellikle kış aylarında göletlere ziyaretçilerin hayranlık duyduğunu söyledi. Bölgedeki doğal güzelliklerin öne çıktığını söyleyen Ertuğrul, kış aylarında da yerli ve yabancı turistlerin göletlere akın ettiğini söyledi.

Gelen ziyaretçilerin bol bol fotoğraf çektirdiğini söyleyen Ertuğrul, kış aylarında bu bölgenin çok soğuk olduğunu da sözlerine ekledi. Sert ve çetin geçen soğuk kış günleri hakkında Ertuğrul, kışın göletlerde görsel güzelli oluşturduğunu ve muhteşem manzarayı izlemek isteyenleri Eflani’ye beklediklerini de belirtti.

Yorumlar (0)