Karabük'te nostaljik ulaşım araçları müzesi açıldı

Karabük Üniversitesi tarafından içerisinde tren, uçak, tramvay, traktör, otobüs ve eski model otomobillerin de olduğu araç müzesi açıldı.

SEYAHAT 06.11.2020, 23:39 09.11.2020, 14:24
Karabük'te nostaljik ulaşım araçları müzesi açıldı

Ayyıldız Stadı yakınlarındaki müzede tren, uçak, tramvay ile en eskisi 1952 modele dek olan 18 otomobil, 3 traktör, 5 kamyon ve kamyonet, 1 motosiklet ve 1 otobüs bulunuyor.

Tüm ulaşım araçlarının bir arada bulunduğu nadir müzelerden

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, gazetecilere yapmış olduğu açkılamada, "Türkiye'de klasik otomobil, hava yollarının uçak ve helikopter müzesi veya demir yollarının tren müzesi bulunuyor fakat bunların tamamının bir arada olduğu tek müze burası gibi. Burada eski tren, otobüs, tramvay, traktör, 80 model ve altında bulunan otomobiller ve uçak var. Helikopterimiz de gelecek." şeklinde konuştu.

Karabük için değer oluşturacak

Polat 50 yaş üstündeki kişilerin çocukluğunun nostaljik araçlarını müzede sergilemekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Bu araçları zamanında hepimiz yollarda görmüştük. Burada bunları toparladık ki Karabük Üniversitesi ve Karabük'ümüz için bir değer oluştursun.

Müzeye ilgi yoğun...

İnsanlar akşamları çocuklarıyla birlikte burayı ziyarete geliyorlar. Hafta sonları çocuklarını alıp buraya geliyorlar. Bu yeri böyle farklı araçlarla huzurlu ve neşeli bir alan olacak şekilde oluşturduk. Karabük'ün dışından da ziyaretçileri bekliyoruz. Şu anda elimizde 40 civarında aracımız bulunuyor. Yakın zamanda bu sayının 100'ü geçeceğini düşünüyorum." dedi.

Yorumlar (0)