Kar ve sis, Kapadokya’yı daha da büyüleyici yaptı!

Kültürel ve tarihi güzellikleriyle turizm cenneti Kapadokya, 2021 yılının ilk ayını, yoğun kar yağışı altında geçiriyor. Peri bacaları vadilerinde ise kar ve sis ile birlikte, muhteşem manzaralar ortaya çıktı!

SEYAHAT 16.01.2021, 12:13 17.01.2021, 13:47
Kar ve sis, Kapadokya’yı daha da büyüleyici yaptı!

Nevşehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta yer alan ve doğanın kültürel tarihle buluşma yaşadığı turizm cennetlerinden Kapadokya, bir kaç gün önce akşam saatlerinde başlayan kar yağışının etkisi altına girdi. Ayrıca UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de bulunan Kapadokya’da peri bacaları ve doğal oluşumların yer aldığı vadilerde muhteşem kar manzaraları ortaya çıktı!

Kar ve sis, Kapadokya’yı daha cezbedici kıldı

Bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, geldikleri gün kar yağışı ile karşılaşınca hem karın keyfini çıkarttılar, hem bolca fotoğraf çektirdiler, hem de alanda gezinti yaptılar. Turistlerden bir çoğu, arazi araçlarıyla da bölgeyi dolaştı. Beyaz örtünün tüm alanı kaplamasıyla beraber Kapadokya’nın doğal güzelliği, daha da cezbedici bir hal aldı. 

Akşam saatlerinde ise Nevşehir İl Özel İdaresi ekipleri, bölgede buzlanma riskine karşı iş makineleriyle tuzlama ve temizlik çalışmaları da gerçekleştirdi. Karın yanında sislenmenin de yoğunlaştığı bölgede, sıcaklık derecesi de sıfırın altına düşmeye başladı. Uçhisar Kalesi ve Göreme Milli Parkı çevresinde de güzel manzaralar oluşturan kar, Kapadokya ile adeta bütünleşmiş bir hal aldı. Bölgede yapılan sıcak hava balonu turları da, kar yağışının yoğunluğu ve rüzgar etkisinden kaynaklı iptal edildi. Turlar,  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün izniyle, hava koşullarının uygun olması halinde yeniden gerçekleştirilecek.

Her mevsim bambaşka bir manzara sunan Kapadokya, doğayla iç içe bir yapıya sahip olmasıyla turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Bölgeyi gezen turistler, zamanın nasıl geçtiğini anlamazken, turistler buraya hayran kalarak ve tadı damağında evlerine dönüyorlar.

Yorumlar (0)