"Kaplancık Kanyonu" keşfedilmeyi bekliyor!

Samsun'da bulunan ve ekstrem sporlara elverişli olan Kaplancık Kanyonu, adrenalin tutkunları tarafından keşfedilmeyi bekliyor. 

SEYAHAT 12.12.2020, 12:25 14.12.2020, 17:17
"Kaplancık Kanyonu" keşfedilmeyi bekliyor!

Samsun'un Vezirköprü ilçesine 23 kilometrelik bir mesafede bulunan "Kaplancık Kanyonu", hem yerli hem de yabancı turistler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. 

Hem tarihî bakımdan hem de ekstrem sporlara elverişi olması bakımından önemli bir yer olan "Kaplancık Kanyonu", Altınkaya Baraj Gölü'nün üstündeki Şahinkaya Kanyonu'nun uzantısı. 

Şahinkaya Kanyonu'na 30 dakikalık bir mesafede bulunan "Kaplancık Kanyonu"nun sarp kayalıkların arasından geçtiği görülüyor. "Kaplancık Kanyonu", daha sonra Kayalı Boğazı Kanyonu'na doğru uzuyor. 

Roma döneminden bedesten var

72 metre genişliğe ve 2 kilometre uzunluğa sahip olan kanyonda Roma İmparatorluğu döneminden tarihî kalıntılar var. Ayrıca, Roma İmparatorluğu dönemine ait bir de bedestenin yer aldığı fark ediliyor. 

Seramik kalıntılar bulunuyor

50 metre derinliğe sahip olan "Kaplancık Kanyonu"ndaki bedestene yalnızca tekneyle ulaşılabiliyor. Köylülerin dere yatağından kayaya merdiven oydukları ve bu şekilde bedestene çıkılabildiği belirtiliyor. Söz konusu bedestende Roma İmparatorluğu dönemine ait seramik kalıntılar da bulunuyor. 

Hasara uğratılmış

Defineciler tarafından son dönemde "Kaplancık Kanyonu"nda kazı yapıldığı ve bedestenin de hasara uğratıldığı ifade ediliyor. 

Ekstrem sporlara elverişli

"Kaplancık Kanyonu", ekstrem sporlara da elverişli. Söz konusu kanyonda yamaç paraşütü, paramotor, slackline/highline, kano/dragon, kitesurf, base jump ve kaya tırmanışı gibi sporlar rahatlıkla yapılabiliyor. Bu nedenle "Kaplancık Kanyonu"na adrenalin tutkunları da bekleniyor.

Yorumlar (0)