Kapıkaya Kanyonu, dağcıların Çukurova’da yeni gözde mekanı oldu!

Adana’nın Karaisalı ilçesine yaklaşık 17 kilometrelik bir mesafede bulunan Kapıkaya Kanyonu, dağcılıların yeni gözde alanı oldu. İçerisinde bir çok doğal güzelliği barındıran ve 70’ten fazla tırmanma noktası olan kanyon, ziyaretçi akınına uğruyor!

SEYAHAT 19.03.2021, 15:28 28.03.2021, 11:38
Kapıkaya Kanyonu, dağcıların Çukurova’da yeni gözde mekanı oldu!

Adana’ya yaklaşık 56 kilometre uzaklıkta bulunan ve Karaisalı ilçesine yakınlarda olan, doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çeken Kapıkaya Kanyonu, dağcıların ilgisini çekiyor. 70’ten fazla tırmanma noktası olan kanyon, yemyeşil bikri örtüsü ve dik yamaçlarıyla özellikle dağcıların ve ziyaretçilerin gözde mekanı oldu.

Tırmandıktan sonra manzara seyrediliyor

Kanyonda tırmanmanın zevkini çıkaran dağcılar, kaya bloğunun kopması ya da taş düşmesi gibi büyük sorunlarla karşılaşmıyorlar. Tırmanışın hemen ardından zirveden manzarayı seyreden dağcılar, ayrıca trekking, dağ yürüyüşleri ve foto safari gibi etkinlikler de yapabiliyorlar. Dağcıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde ziyaretine açık olan kanyonda, dağcılığa başlamak isteyen kişiler için de rotalar bulunuyor.

Doğa sporculuğu ve dağcılık eğitmeni yapan Yaşar Nalyapan, bölgede dağcılık eğitimi de verildiğini ve özellikle kaya tırmanışıyla ip inişi eğitimi verildiğinin altını çizdi. İlk başta yapmaktan korkan ama sonrasında bağımlısı olan kişilerin olduğunu söyleyen Nalyapan, Kanyonun yaklaşık 100 metrelik alanında toplamda 70-80 tane rotarnın olduğunu belirtti. Nalyapan, ayrıca Kapıkaya Kanyonu’nun tırmanış duvarının Türkiye’de ilk 10’a girebilir nitelikte olduğunu belirtti. Tırmanmak için Kıbrıs’tan gelen kişilerinde olduğunu söyleyen Nalyapan, burada tırmananların pozitif düşüncelerle dolduğunu ve ilk başta korkuyla, sonrasında tutkuyla tırmanmaya gelindiğini belirtti.

Yorumlar (0)