Kapıdan giren herkes ürperiyor: 'Yeraltı Tuz Şehri' ziyaretçilerini bekliyor

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, "İnşallah 2022'de burayı tamamen turizme kazandıracağız. Hedefimiz 1 milyon ziyaretçiydi fakat çıtayı biraz daha yükselteceğiz." dedi.

SEYAHAT 21.07.2021, 23:11 22.07.2021, 16:02
Kapıdan giren herkes ürperiyor: 'Yeraltı Tuz Şehri' ziyaretçilerini bekliyor

Çankırı'da Hititler döneminden bu yana tuz elde edilen ve turizme kazandırılan 'Yeraltı Tuz Şehri', tekrar ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Farklı atmosferiyle dikkat çekiyor

COVID-19 (yeni tip koronavirüs) salgını sebebi ile yaklaşık olarak 1 yıldır kapalı olan ve Çankırı Belediyesi'nce 'Yeraltı Tuz Şehri' diye isimlendirilen tuz mağarası, bronşit, astım, akciğer hastalıklarının tedavisinin yanında farklı atmosferiyle de dikkatleri üzerine çekiyor.

Mağarada yaklaşık olarak 200 senelik olduğu değerlendirilen ve bozulmadan korunan eşek, tahnit edilmiş bazı hayvanlar ve çok sayıda heykel ve sanat eseri misafirlerin ilgisini çekiyor.

Koronavirüs salgını sebebi ile ziyarete kapalı tutulan mağara, normalleşme dönemiyle birlikte tekrar ziyaretçi kabul etmeye başladı.

"Hedefimiz 1 milyon ziyaretçi"

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, koronavirüs salgını sebebi ile bölgedeki faaliyetlerde sıkıntılar meydana geldiğini dile getirdi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı'nın da desteği ile mağaraya ilk olarak yaklaşık 15 milyon TL'lik yatırım yapacaklarını söyleyen Esen, "An itibarıyla proje basamağındayız. İnşallah 2022'de tamamen turizme kazandıracağız. Hedefimiz 1 milyon ziyaretçiydi fakat çıtayı biraz daha yükselteceğiz." dedi. 

Yeraltı Tuz Şehri'ne çok büyük bir ilgi olduğunu ifade eden Esen, "Turizme tam manasıyla açılmadığı dönemlerde senede 180 bin ziyaretçi geldi. Hala çok büyük bir rağbet var. Kentimizin tanıtımı, istihdamı, gelişmesi manasında çok büyük katkısı olacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

"Sağlık turizmine ayırdığımız bir alan da mevcut"

Esen, mağarada turizme açık olan bölgenin 18 bin metrekare kapalı mekana sahip olduğunu, buraya Yeraltı Tuz Şehri dediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Kafeteryalar, konferans salonları, yürüyüş alanları, çocuk oyun alanları, spor aktivitelerinin bulunduğu bir bölge olacak. Öte yandan, sağlık turizmine ayırdığımız bir alan da mevcut. İnşallah ilerleyen dönemde orayı da faaliyete geçirmiş olacağız. Yani bir kentte olması gereken ne varsa bunları orada entegre etmeye çaba göstereceğiz. Bir tuz havuzumuz olacak. Rehabilitasyon merkezi manasında böyle bir mekan oluşturacağız."

"Kapıdan girer girmez ürperiyorsunuz"

İstanbul'dan gelerek mağarayı ziyarette bulunan Suat Yeniözdoğdu da içerideki ambiyansın ve görsellerin çok güzel olduğunu dile getirdi.

Mağaranın el değmemiş bir yapısı olduğunun, herkesin görmesi gerektiği bir mekan olduğunun altını çizen Yeniözdoğdu, "Kapıdan girer girmez insan biraz ürperse de içeri girdiğinde ferahlığı, rahatlığı hissedebiliyorsunuz. Biz de ailemizle birlikte geldik. Salgın tam manasıyla bitmediği için insandan uzak, hiç kimseye temas etmeden dolaşıp tatilimizi yapabileceğimiz alanlar olarak düşündüğümüz için buraları tercih ettik. Herkes dikkat ederse salgını da atlatacağımız kanaatindeyim." dedi.

Yorumlar (0)