Kapadokya’da sakin bir ‘yeni yıl’ hazırlığı

Türkiye’nin tarihi ve kültürel zenginliği üstün turizm cenneti Kapadokya, 2021 yılını Koronavirüs salgını nedeniyle sakin karşılayacak. Yabancı turistlerin de ilgi gösterdiği mekan, yeni yılı sakin ve izole karşılamak isteyenlerin adresi oldu.

SEYAHAT 30.12.2020, 14:40 31.12.2020, 17:08
Kapadokya’da sakin bir ‘yeni yıl’ hazırlığı

Nevşehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta yer alan ve doğanın tarihle buluştuğu turizm cennetlerinden bir tanesi olan Kapadokya, bu yıl koronavirüs salgını tedbirleri doğrultusunda sakin bir yeni yıl geçirecek. Dikkat çeken Peribacaları, doğa güzelliğe sahip Göreme Milli Parkı, doğal kaya oluşumu vadileri, kaya oyması içinde yer alan tarihi manastırı ile kültürel zenginlikleri bünyesinde barındıran Kapadokya, ziyaretçilerini kaya oymasında yer alan ve sürekli dezenfekte edilen odalarda ağırlamaya hazırlanıyor.

Yerli ziyaretçiler, sıcak hava balonuna binebilecek ve otelden manzara seyri yapabilecekler


Yeni yıl için alınan Koronavirüs tedbirleri kapsamında Kapadokya’da hiçbir özel etkinlik düzenlenmeyecek.  Ziyaretçiler, yeni yılın ilk sabahında at ve arazi araçlarıyla düzenlenen turlarla birlikte, sıcak hava balonunda tarihi bir gezi yapabilecekler.  Ayrıca yabancı ziyaretçiler için Göreme Açık Hava Müzesi, Zelve Ören Yeri ve Kaymaklı Yeraltı Şehri de açık tutulacak. Yerli turistler ise sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle tatillerini otelde dinlenerek geçirecekler.



Latin Amerika ülkeleri ile Malezyalı turistlerin yılbaşı için yoğun ilgi gösterdiği Kapadokya, uzun süredir kış aylarında artık gösteren salgın nedeniyle oldukça sakin geçiyor. Yerli misafirler ise kısıtlama nedeniyle sadece 06.00-09.00 saatleri arasında sıcak hava balonlarına binebilecekler. Ayrıca ziyaretçiler, otellerin terasında Kapadokya'nın manzarasını izleyip, güneşin keyfini çıkarma şansını yakalayabilecekler.  Bölgedeki turizm işletmecileri, turist sayısındaki azalmada kötü bir dönem geçirmediklerini belirtirken, 2021 yılından daha da ümitli olduklarını belirttiler.
 

Yorumlar (0)