Kapadokya’da kar, adeta resim tablolarını aratmadı!

Kültürel güzellikleriyle dikkat çeken turizm cenneti Kapadokya, yoğun kar yağının altında günler geçirmeye başlayan duraklardan bir tanesi oldu. Beyaz örtüye bürünen kar, özellikle peri bacalarında resim tablosu tadında bir hava verdi.

SEYAHAT 17.02.2021, 16:43 17.02.2021, 16:45
Kapadokya’da kar, adeta resim tablolarını aratmadı!

Nevşehir merkezine yaklaşık 13 kilometre uzaklıkta yer alan ve kültürel güzellikleriyle ülkemizin önemli turizm cennetlerinden Kapadokya, kar yağışıyla beraber beyaz örtünün altında kaldı. Kar yağışıyla beraber Kapadokya’da adeta resim tablosu tadında manzaralar oluştu. Özellikle peri bacaları manzarası, ziyaretçiler için görsel şölen tadında dakikalar yaşattı.

Arazi araçlarıyla tur yapan turistler, manzaranın tadını çıkarttı

Uçhisar ve Göreme yakınlarında bulunan peribacaları, kar yağışıyla beraber beyaz görüntü altına girdi. UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde de bulunan Kapadokya’da peri bacalarının yanı sıra, vadilerde de muhteşem kar manzaraları belirginleşti. Bölgede kara yakalanan şanslı turistler ise, ATV adı verilen araçlarla beraber tur yaptı. Araçlarla görsel şöleni keşfeden ziyaretçiler, peri bacalarında hem karın keyfini çıkarttılar, hem de bol bol fotoğraf çektirdiler.

Panoramik tepede hayran edecek manzaralar

Bölgedeki kar yağışı, hem tepelerde hem de peri bacalarının üzerine ilginç görüntüler oluşturdu. Ziyaretçilerin Kapadokya Göreme’yi panormanik bir şekilde görebildiği Salkım Tepesi’nde de kar, yerli ve yabancı turislere adeta hayran kalacakları dakikalar verdi.

Yorumlar (0)