Kapadokya'da balonlar yeniden havalanacak!

Kapadokya'da sıcak hava balon turları tekrar başlayacak. 

SEYAHAT 21.08.2020, 16:30 21.08.2020, 16:40
Kapadokya'da balonlar yeniden havalanacak!

Kapadokya, Türkiye için oldukça önemli bir turizm merkezi.

Burada çalışan balon şirketleri, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerini hayata geçirmeye başladı. Söz konusu şirketler, yarın başlayacak olan sıcak hava balon turlarında turistlerin temasta bulunabilecekleri bölgelere dezenfeksiyon uygulamaya başladı. 

"Atmosfer Balloons" isimli firmanın balon pilotu olarak çalışan Burak Tuz, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine harfiyen uyduklarını ifade etti. 

Burak Tuz, turistlerin güvenliğini sağlamak için tüm önlemleri büyük bir hassasiyetle uyguladıklarını belirtti. 

Sıcak hava balon turlarına katılacak kişilerden yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası olmadıklarına ilişkin beyanat talep edeceklerini aktaran Burak Tuz, uçuşlardan önce turistlerin ateşlerinin ölçüleceğini, kendilerine eldiven ve maske verileceğini söyledi.

Burak Tuz, söz konusu balonların mümkün olduğunca birbirlerinden ayrı kalkacaklarına dikkat çekerek, arazide sosyal mesafe kuralına riayet edilmesi için kalabalık halde bulunmaya ve kahvaltı yapmaya yasak getirildiğini belirtti.

Sepetlerde dört kişilik bölmelere bir kişiyi eksik bindireceklerini aktaran Burak Tuz, bu uygulama ile sosyal mesafe kuralına uyulmasını sağlayacaklarını ifade etti. 

Burak Tuz, sıcak hava balonlarının uçuşu sırasında turistlerden sepetin dışına bakmalarını, yani birbirlerine doğru bakmamalarını talep edeceklerini kaydederek, eldiven ve maske takmanın zorunlu olacağını söyledi.

Uçuşlardan önce ve sonra sepetlere dezenfeksiyon işlemi uygulanacağına dikkat çeken Burak Tuz, ofislerin de her gün mutlaka dezenfekte edileceğini belirtti. 

Burak Tuz, balon şirketlerinin personeline de yeni tip koronavirüs (Covid-19) testi uygulandığını kaydetti.


 

Yorumlar (0)