Kahramanmaraş’ın mistik ilçesi Dulkadiroğlu, tarih yolcuğuna çıkarıyor!

Kahramanmaraş’a yaklaşık 17 kilometrelik bir mesafede bulunan ve tarihi 2 bin 500 yıllarına dayanan Dulkadiroğlu ilçesi, tarihi dokusuyla ziyaretçilerini mest ediyor. İlçede Osmanlı döneminden kalma mimari yapılar dikkat çekerken konaklar ve camiler de ziyaretçileri mest ediyor.

SEYAHAT 26.03.2021, 17:19 26.03.2021, 17:59
Kahramanmaraş’ın mistik ilçesi Dulkadiroğlu, tarih yolcuğuna çıkarıyor!

Yaklaşık 2 bin 500 yıllık bir yerleşim yeri olan ve Kahramanmaraş il merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan Dulkadiroğlu ilçesi, bölgeyi ziyaret edenlerin ilgisini çekiyor. Osmanlı döneminden kalma mimari yapıları, özellikle konak ve camileriyle dikkat çeken değerli ilçe, tarihi birçok kültür ve medeniyetin buluşma noktası olarak biliniyor. Ziyaretçilerine tarih ile günümüzün mistik bir buluşmasını sağlayan büyülü ilçe, ziyaretçilerini Osmanlı’nın tozlu yollarına doğru götürüyor. Ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkaran Dulkadiroğlu ilçesi, adını II. Dönem Anadolu Beylikleri’nden bir tanesi olan Dulkadiroğluları Beyliği’nden alıyor.


 

Farklı kültürlerin bir araya geldiği kent

Bünyesinde tarih boyunca Selçuklu, Urartu, Bizans, Asur, Osmanlı, Hitit, Danişment, Roma, Pers ve Dulkadiroğlu gibi medeniyetler ev sahipliği yapmış olan büyülü ilçe, farklı din ve kültürden insanların buluşma noktası olmasıyla dikkat çekiyor. Yerli ve yabancı turistleri büyülü bir tarih yolculuğuna çıkaran güzel ilçede, restore çalışmaları da yapıldı. Savaş ve doğal felaket gibi olaylara dayanmış olan konaklar ve ibadethaneler, yenilenme çalışmalarıyla beraber ihtişamlı hallerine kavuştular. Dulkadiroğlu ilçesi, asırlar boyunca İslam’ın gerektirdiği ve buyurduğu ‘hoşgörü’ duygusuyla farklı kimlikleri ve kültürleri çatısı altına toplamasıyla ilgi çekiyor.



Geçmişteki önemi, daha çok turisti kente çekiyor

Turistlerin ilgi gösterdiği büyülü kent, doğal ve cap canlı bir yaşam belirtisi gösteriyor. İlçenin yüksek duvarlı taşları, tarihi camileri, dar sokakları ve ahşap konakları da dikkatleri üzerine toplarken, geçmişteki değeri de turistleri büyülü kente çekiyor. İlçenin Kahramanmaraş'ın tarihi açısından değerli olduğunu söyleyen Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, geçmişten kalan değerlerin de kentin turizminde yükselme sağladığını kaydettiklerini belirtti. İlçenin tanıtımı için birçok çalışma yaptıklarını belirten Okay, daha çok ziyaretçinin kenti görmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti.

Yorumlar (0)